Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ГПУ відкликає подання на затримання і арешт Клюєва

  • 03.11.2015, 10:01
  • 2 126

Генеральна прокуратура України відкликала з Верховної Ради подання про затримання і арешт народного депутата Сергія Клюєва.

Про це із посиланням на першого заступника голови регламентного комітету, депутата від фракції "Народний фронт" Павла Пинзеника пише "Лівий берег".

Пензеник підтвердив, що в понеділок, 2 листопада, у комітет надійшов лист від ГПУ, в якому йдеться про необхідність відкликання подання для його доопрацювання.

Як відомо, подання про затримання і арешт Клюєва 30 червня було розглянуте на регламентному комітеті парламенту.

Раніше, 3 червня, із Клюєва зняли недоторканність, відразу після чого він намагався залишити Україну. Наступного дня він не прийшов на допит і був оголошений у розшук.

Генпрокуратура підозрює Сергія Клюєва в шахрайстві в особливо великих розмірах, йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Слідство вважає, що брати Клюєви в 2007 році шляхом афери заволоділи ВАТ "Завод напівпровідників" і добилися обслуговування його кредиту за рахунок бюджетних коштів. Також Клюєвим інкримінують заволодіння державними коштами, які були виділені "Укрексімбанком" та Державним агентством інвестицій та розвитку на розвиток підприємства.

Схожі новини