Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шокін не хоче виконувати вимоги безвізового режиму та погрожує МЗС

  • 27.10.2015, 15:15
  • 2 645

Генпрокурор України Віктор Шокін  відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Про це Шокін написав у листі на адресу міністра закордонних справ Павла Клімкіна, повідомляє Європейська правда.

Як свідчить копія документа, що опинилася у "Європейської правди", Шокін відмовляється виконувати пункти ПДВЛ, які стосуються ГПУ — навіть ті, які він особисто чув від посла ЄС Томбінського.

Більш того, він пригрозив розпочати прокурорську перевірку діяльності МЗС, в діях якого, на його думку, "вбачаються ознаки правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органу державної влади".

Мова йде про захист генпрокурором так званої "четвірки Шокіна" — чотирьох одіозних прокурорів, яких Шокін призначив у комісію, що має обрати кандидатури на адміністративні посади в Спеціальну антикорупційну прокуратуру.

Як відомо, ЄС опублікував офіційну заяву про недовіру до членів конкурсної комісії, яка визначає кандидатів на посаду генерального прокурора.

Оскільки жодних змін не відбулося, то з відповідною вимогою виступило також і українське МЗС.

Зокрема, у документах, підготовлених до засідання Нацради реформ, яке відбулося 19 жовтня, представники МЗС зазначили, що обов"язковою вимогою ЄС є заміна "четвірки Шокіна".

У відповідь Шокін у своєму листі до МЗС заявив, що інструкції міністерства про виконання Україною безвізового плану містять норми, які "суперечать вимогам закону", та навіть пригрозив розпочати розслідування злочинної діяльності МЗС.

Схожі новини