Передплата 2024 «Добрий господар»

Чалий: "Україна завдяки дипломатії створила найбоєздатнішу армію Європи"

  • 11.07.2015, 09:10
  • 2 567

Завдяки зусиллям української дипломатії Україні вдалося вибудувати найбоєздатнішу армію в Європі, переконаний новопризначений посол України в США Валерій Чалий.

"Пауза, досягнута дипломатією (завдяки мінським домовленостям - ред.) дала можливість вибудувати нову армію, яка, за оцінками західних експертів і генералів, є найбоєздатнішою в Європі. І військово-промисловий комплекс, і увага уряду і президента, і робота волонтерів в перший час привели до того, що потужна українська армія є гарантією захисту країни ", - сказав він в ефірі "5 каналу" в п'ятницю ввечері.

"Хоча гарантії, що на нас не буде широкомасштабної наступальної операції, у нас немає", - додав посол.

Відповідаючи на питання про те, коли повинні закінчитися бойові дії на сході країни, чи закінчаться вони перемогою для України, В.Чалий сказав: "У нас є певні терміни, питання імплементації мінських домовленостей пов'язані з санкціями, вони чітко прив'язані до кінця цього року, до початку наступного року". "Я думаю, що вона повинна закінчитися якомога швидше, але питання в тому, що реінтеграція цих територій займе більше часу", - зазначив він.

"Немає гарантій, що за нас будуть воювати на нашій території. Це завдання українського народу, який готовий до цього. Але те, що ми розраховуємо на інший рівень підтримки - це очевидно, і таке розуміння є у наших стратегічних партнерів", - резюмував В .Чалий.

Схожі новини