Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рік тому було поховано проект "Новоросія"

  • 04.07.2015, 18:08
  • 3 545

Президент Петро Порошенко  з нагоди річниці звільнення Слов’янська та Краматорська від російсько-терористичних військ провів зустріч з військовими, які брали участь у визволенні цих міст та нагородив Героїв України, які визволяли Донбас.

Про це глава держави повідомив у Твіттері.

"Вже рік Слов’янськ та Краматорськ живуть мирним життям. Світла пам'ять тим, хто віддав життя за свою країну. Нагородив Героїв України, які визволяли український Донбас.Слава захисникам України! Слава Україні!", - зазначив Порошенко.

"Цей день, 4 липня, назавжди увійшов у новітню історію України - рік тому відбулася подія, яка на весь світ засвідчила, що ЗСУ здатні не лише захищати і обороняти, але робити блискучі наступальні операції. Символом цієї міці стала праця наших Збройних Сил по звільненню Слов’янська", - зазначив Порошенко, повідомляє прес-служба президента.

Говорячи про особливе історичне значення цієї дати, президент підкреслив, що саме в цей день було поховано проект так званої Новоросії.

"Наша з вами спільна мета — відновити територіальну цілісність України, суверенітет над кожним клаптиком української землі, забезпечити і захистити незалежність України від будь-якого агресора, який вторгся на нашу землю", — додав Порошенко.

"За цей рік ... вдалося фактично заново відбудувати Збройні Сили. Я пишаюся тим, що Міністерству оборони вдалося зробити за цей рік - ціною титанічних зусиль ми зміцніли вже настільки, що готові до оборони, — наголошую, саме оборони! — і супроти найбільшої та найкраще озброєної армії на континенті, російської армії. Ми навчилися захищати свою країну", — заявив президент.

Також він підкреслив, що, усвідомлюючи ціну питання, "наполягав, наполягаю і наполягатиму на пріоритетності політичного врегулювання".

"Безумовно, ми — за мир. Але — не за мир будь-якою ціною. Ми не здамо жодного клаптику української землі", — заявив Порошенко.

Джерело: Українська правда

Схожі новини