Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Пожежа біля ЧАЕС - найбільша з 1992 року"

  • 29.04.2015, 00:32
  • 1 193

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк журналістам в аеропорту "Жуляни" (Київ) після повернення з зони загоряння у вівторок ввечері.

Лісова пожежа, що виникла у вівторок на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща" — в зоні відчуження — є наймасштабнішою з 1992 року, проте ситуація контрольована.

"Ситуація контролюється, але це найбільший пожежа з 1992 року. Такого масштабу пожежі у нас не було", — сказав він.

Прем'єр підкреслив, що ситуація не критична: "до самої станції (від лінії вогню) близько 20 кілометрів". "Наша Держслужба з НС там активно працює, щоб запобігти поширенню пожежі", — сказав він.

У свою чергу заступник директора департаменту реагування на НС Держслужби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечьоткін не виключив, що причиною пожежі в зоні відчуження ЧАЕС міг бути підпал.

Він пояснив свою версію наявністю окремих осередків займання. Разом з тим, Чечоткін зазначив, що версія необережного поводження з вогнем також не виключається.

Як відомо, глава МВС Арсен Аваков повідомив, що ситуація з лісовою пожежею навколо Чорнобильської атомної електростанції загострилася.

"Полум'я знову атакує лісовий масив в напрямку об'єктів ЧАЕС. Верховий вогонь і різкі пориви вітру створили серйозну загрозу розповсюдження пожежі в 20-колметровій зоні від ЧАЕС. У вогневій зоні близько 400 га лісу", — написав він на Facebook.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини