Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У травні «Піккардійська Терція» знову вирушає в тур містами сходу та півдня України

  • 16.04.2015, 19:29
  • 1 680

За десять днів, від 11 до 20 травня, вокальна формація «Піккардійська Терція» дасть сольні концерти у десяти містах сходу та півдня України. Концертну програму в рамках туру «Нове та найкраще» почують у Дніпропетровську, Кривому Розі, Кіровограді, Олександрії, Полтаві, Сумах, Запоріжжі, Мелітополі, Херсоні та Миколаєві. Організатор гастролей — компанія «Квартал-Концерт».

Це вже треті гастролі «Терції» містами сходу та півдня України за останній рік. У перший такий тур «піккардійці» вирушили рівно рік тому — у травні 2014-го. Серед міст, у яких тоді відбулися концерти, були Донецьк та Луганськ (там тільки розпочиналася антитерористична операція). Виступи «Терції» викликали такий великий резонанс, що почути оксамитове багатоголосся артистів вдалося далеко не всім охочим. Відтак восени 2014-го співаки поїхали у тур «на біс». Повторні гастролі «Піккардійської Терції» південним сходом України охопили 13 міст. Усюди меломани зустрічали львівську шестірку аншлагами.

— Оскільки це вже треті такі гастролі, то цей факт свідчить про одне: на сході та півдні України хочуть чути українську пісню, хочуть чути «Терцію», — каже художній керівник вокальної формації «Піккардійська Терція» Володимир Якимець. — І для нас ці тури — надзвичайно важливі: це наче наш борг перед тамтешньою публікою — за те, що у попередні 22 роки незалежності України ми з різних причин не так часто концертували у тій частині нашої держави. А нам є що сказати людям. І люди потребують цього спілкування. Особливо у теперішній непростий час. Після концертів до нас за куліси підходять вдячні слухачі і кажуть, що наш спів дає змогу відволіктися, морально відпочити. Українці зараз так багато роблять для України — для нашої армії, для біженців… Зрештою, зараз кожен думаючий чоловік усе, що уміє робити, спрямовує на захист нашої держави. Кожен воює на своєму фронті. Ми — на культурному. Українська культура настільки багатогранна і багата, що треба якомога більше показувати її на всій території України. Щоб і на Сході та Півдні бачили, що наша культура — не менш вартісна, ніж світова чи європейська.

У концертній програмі «Нове та найкраще» «піккардійці» об’єднали пісні з різних періодів своєї творчості. А загалом у репертуарі «Терції» — понад 300 пісень. Відтак у формації, як зауважує Володимир Якимець, «є понад 300 тем для розмови зі слухачами». Спеціально для нового травневого туру південним сходом України колектив відновив у своєму репертуарі кілька пісень, які давно не виконував: «Слова», «Я вчора потрапив на небо», «Я спитався»… Не обійдуться концерти «Піккардійської Терції» і без народних пісень та хітів авторства Володимира Івасюка, а також без прем’єр — композицій, які невдовзі увійдуть у новий, п’ятнадцятий за ліком, альбом секстету.

Графік концертів туру «Піккардійської Терції» «Нове та найкраще»:

11 травня — Дніпропетровськ.

12 травня — Кривий Ріг.

13 травня — Кіровоград.

14 травня — Олександрія.

15 травня — Полтава.

16 травня — Суми.

17 травня — Запоріжжя.

18 травня — Мелітополь.

19 травня — Херсон.

20 травня — Миколаїв.

Крім того, уже відомо дату найближчого сольного концерту «Піккардійської Терції» у Києві — 31 жовтня 2015 р., Жовтневий палац.

Довідка. «Піккардійська Терція» — унікальний колектив для української музичної культури. За майже 23 роки стрімкої пісенної кар’єри цей чоловічий гурт по праву завоював звання «музичної легенди України», а його учасники стали визнаними «метрами акапельного співу». Від 1992-го, року свого заснування, «Терція» випустила чотирнадцять різножанрових альбомів та збірок. А цими днями «піккардійці» (Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Богдан Богач, Андрій Капраль, Андрій Шавала та Роман Турянин) працюють над новим, п’ятнадцятим за ліком, студійним альбомом.

У репертуарі «Піккардійської Терції» — понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це — україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма (!) мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Чехія, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарія, Австрія і навіть Сингапур. У 2008-му році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди — Національної премії України ім. Т. Шевченка.

Схожі новини