Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Діти учасників АТО вчилися малювати Великодні писанки

У рамках соціального проекту «Мій тато захищає Україну!» відбулися два майстер-класи для дітей учасників АТО.

Діти військовослужбовців, прикордонників, міліціонерів та працівників Львівського державного університету внутрішніх справ вчилися творити великодні писанки. Майстер-клас відбувся у приміщенні 58-ого Будинку офіцерів, що на вулиці Театральній, 22. До цієї акції також долучилася група їхніх ровесників з міста Слов’янськ, які, перебували на екскурсії у Львові.Про це повідомила "ВЗ" співорганізатор заходу Уляна Флишко.

Разом із дітьми писанки розфарбовували і військовослужбовці. Вони прийшли на цей майстер-клас із Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, де, після отриманих на сході країни поранень проходять лікування і реабілітацію. Майстер-клас з писанкарства для дітей і військових провела Наталія Рибак. Майстриня розповіла учасникам акції про методику розфарбовування писанок, а також про те, що є найголовнішим у цій цікавій справі. За словами пані Наталії, приступати до розфарбовування яєчок потрібно лише з хорошим настроєм. Адже всі орнаменти та візерунки, які будуть нанесені на писанку, несуть свою енергетику.

Слова вдячності за можливість взяти участь у майстер-класі з писанкарства висловила вчителька загальноосвітньої школи № 6 міста Слов’янськ Наталія Дубровська. Освітянка, яка приїхала з дітьми на екскурсію до Львова, розповіла, що тут їх приймають дуже добре. «Наші діти після перебування у вашому місті почувають себе як королі. Вони дуже задоволені, що мають можливість подивитися на це красиве місто, а ще отримали прекрасну нагоду навчатися розфарбовувати писанки. Тим паче, що писанки діти роблять вперше», — сказала вона.

До малечі та військовослужбовців, які взяли участь у майстер-класі прийшов також ініціатор проекту «Мій тато захищає Україну!», голова Львівської обласної ради Петро Колодій. «Я приємно вражений, наскільки задоволеними є діти з Львівщини та Донеччини. Беручи участь у цій акції, вони демонструють всім, що Україна — це єдина країна і єдність її людей дає нам віру, що ми непереможні!», — наголосив Петро Колодій.

Діти, які розфарбували писанки здебільшого орієнтувалися на національну символіку — тризуб, а також на відомі українські гасла «Слава Україні!», «Героям слава!».

Схожі новини