Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Росія готується до нового наступу в Україні "

  • 31.03.2015, 13:57
  • 1 123

Підтримувані Росією сепаратисти, які діють на сході України готуються до нового наступу. Про це 30 березня під час засідання Атлантичної Ради у Вашингтоні заявив генерал армії США, екс-головнокомандувач силами НАТО в Європі Уеслі Кларк.

Росія готується до нового наступу в Україні — американський генерал

Військовий стверджує, що посилення протистояння на Донбасі варто очікувати після Великодня, 12 квітня.

«Те, що відбувається зараз (на Донбасі — ред.) — це підготовка до відновлення наступу зі Сходу», — зазначив генерал, додавши, що наступ бойовиків, вочевидь, розпочнеться після православної Пасхи, 12 квітня, або «швидше за все» до Дня Перемоги 8 травня.

«Наразі йдеться про те, щоб підготуватися до того, щоб дати відсіч при наступній атаці», — додав він.

Кларк наголосив, що до таких висновків його спонукала інформація, отримана від джерел, знайомих безпосередньо із ситуацією в зоні конфлікту. Крім того, в середині березня американський генерал побував в Україні разом з генерал-лейтенантом армії США Патріком Хьюзом — колишнім директором Розвідувального управління Міністерства оборони, та генерал-лейтенантом Джоном Колдуеллом — екс-очільником Департаменту армійських досліджень.

Під час візиту в Україну Кларк константував порушення режиму припинення вогню.

«На місцях умови Мінська-II грубо порушені. Частину артилерії сепаратисти відвели, але частину, за даними джерел, приховали на передовій», — заявив він, додавши, що потік озброєння та військового обладнання з РФ в Україну не припиняється.

Заступник генсека НАТО Александр Вершбоу підтвердив, що проросійські терористи, які орудують на Донбасі, всупереч Мінським домовленостям не відвели важке озброєння і продовжують бойові дії на сході України.

Схожі новини