Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко вимагає від Москви офіційної реакції на зрив переговорів у Мінську

  • 02.02.2015, 11:32
  • 1 223

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

Про це інформує прес-служба Глави Української держави.

«Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд наполягають на безумовному і негайному припиненні вогню, оскільки продовжується ескалація конфлікту та зростає кількість жертв серед цивільного населення», — йдеться в повідомленні.

Співрозмовники виступають за повернення до всіх без виключення пунктів Мінських домовленостей, адже тільки вони є основою для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Було також погоджено, що не може бути жодних попередніх умов для проведення засідання Тристоронньої контактної групи.

Сторони висловили розчарування з приводу того, що Тристороння контактна група не досягла прогресу під час останнього засідання у Мінську.

«Порошенко наголосив на необхідності офіційної реакції з боку Росії, як сторони Мінських домовленостей, на зрив роботи Тристоронньої контактної групи», — повідомили у прес-службі.

Президенти України та Франції, а також канцлер Німеччини домовились продовжити тісну координацію подальших кроків для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Схожі новини