Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Верховна Рада прийняла звернення до світової спільноти

  • 14.01.2015, 16:48
  • 1 045

Україна закликала весь світ озброїтися проти Росії і бойовиків в Донбасі

В результаті нанесення удару бойовиків вчора в Донбасі загинули понад 10 осіб, серед них — діти. Про це повідомила уповноважений президента з врегулювання ситуації на Сході Ірина Геращенко, передає Сегодня.ua.

Вона зазначила, що незважаючи на підписаний мінський протокол, обстріли ведуться з територій, підконтрольних "ДНР" та "ЛНР", і їхня зброя має російське походження.

За словами Геращенко, озброєння бойовикам регулярно поставляється з території РФ через неконтрольовані України ділянки кордону.

"Цивілізований світ не може мовчки спостерігати за цією трагедією українського народу", — сказала вона з трибуни Верховної Ради.

За словами Геращенко, в результаті конфлікту в Донбасі українці втратили тисячі людей.

Вона підкреслила, що події в Парижі і Волновасі — це події одного порядку.

Верховна Рада закликала Європарламент, ПАРЄ, парламенти членів ЄС, США, Японії та Австралії продовжити політику санкцій проти Росії.

Крім того український парламент попросив включити "ДНР", "ЛНР" та інші подібні формування в список терористичних організацій, надати військову допомогу Україні, розробити програму допомоги Україні в умовах погіршення гуманітарної ситуації і, нарешті, і далі продовжувати протидіяти російській пропаганді.

Даний документ в Раді підтримав 241 народний депутат.

Нагадаємо, вчора близько 14.30 бойовики здійснили атаку на блокпост українських правоохоронців під Волновахою. Як повідомляє прокуратура Донецької області, з боку Докучаєвська було випущено близько 40 снарядів із систем залпового вогню "Град". Декілька з них впали поряд з розташованими тут пасажирськими автобусами. Один з них, "Богдан", що прямував за маршрутом "Донецьк — Златоустівка", буквально зрешетило осколками.

В результаті загинуло 12 мирних жителів, в основному жінки.

Правоохоронці вже кваліфікували подію як теракт.

Схожі новини