Передплата 2024 ВЗ

Москаль закликає уряд вивезти вугілля зі складів на Луганщині

  • 25.12.2014, 18:38
  • 1 259

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль закликає уряд вирішити питання вивезення вугілля зі складів на Луганщині шляхом підпорядкування залізничної інфраструктури.

Про це він пише у четвер на своєму сайті.

"Об’єднання "Первомайськвугілля" та "Лисичанськвугілля" в Луганській області стали заручниками невдалого менеджменту в Україні", — заявляє Москаль.

"В той час, коли на теплоелектростанціях України катастрофічно не вистачає вугілля, і по всій Україні закликають до жорсткої економії електроенергії, на складах "Первомайськвугілля" знаходиться 55 тисяч тонн незатребуваного вугілля, а на складах "Лисичанськвугілля" — 87 тисяч тонн незатребуваного вугілля. Для порівняння — 40 залізничних вагонів вміщають усього 2 тисячі 300 тонн вугілля", — додає він.

За його словами, вугілля лежить "мертвим вантажем" через транспортний колапс на "Укрзалізниці", а шахтарі, які видобули це вугілля, не отримують гроші.

Донецька залізниця, управління якої залишилося в окупованому так званою "ДНР" Донецьку, не може виконувати свої функції на підконтрольній Україні території й вивезти вугілля зі складів.

Через відсутність дизпалива зупинені практично всі приміські дизель-поїзди. Загальний стан справ на залізниці красномовно характеризує відповідь на наш запит начальника залізничної станції "Рубіжне" В.Штаба:

"Станція "Рубіжне" не має можливості надати обґрунтоване підтвердження виконаних робіт, вказаних у Вашому запиті. На теперішній час дизельне пальне в регіоні відсутнє, локомотиви знаходяться в локомотивному депо Попасної, сприятливих перспектив на найближчий період немає, в подальшому — невідомо".

Москаль наголошує, що просить Міністерство інфраструктури "розв’язати цей вузол дуже простим способом — від’єднати від Донецької залізниці залізничну інфраструктуру, що залишилася на контрольованій Україною території Луганської області, й приєднати її до Південної залізниці, управління якої знаходиться в Харкові".

Відповідного листа з проханням невідкладно вирішити порушені в ньому питання губернатор направив прем’єр-міністру

Як відомо, Москаль і раніше звертав увагу уряду на це питання.

У середу прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що проросійські бойовики не дають вивезти близько 3 млн тонн вугілля, яке накопичилося на українських шахтах.

"Також вони знищили низку вузлових пунктів залізниці та замінували ці вузли і пункти", — заявив глава уряду.

Схожі новини