Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яценюк: "Україна зіскочила з "газової голки"

  • 26.11.2014, 16:28
  • 1 445

За рахунок диверсифікації постачання природного газу реверсом із Європейського Союзу Україні вдалося злізти з "газової голки" Росії.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду у середу, передає Укрінформ.

"Ми злізли з російської "газової голки". Не повністю, так. Навіть Європа не може повністю звільнитися від російської газової залежності. Але разом з нашими європейськими і американськими партнерами ми на 60% замістили постачання природного газу з Росії на постачання газу з країн — членів Європейського Союзу", — сказав глава уряду.

За його словами, відмовившись від російської настійної пропозиції щодо ціни на газ, яка передбачала лише тимчасову знижку від ціни у 500 доларів за тисячу кубометрів, Україна заощадила 0,5 млрд доларів. "Той газ, який ми купуємо у європейських партнерів, дешевший, ніж той, який би ми купували у росіян. 500 млн доларів — це те, що ми мали б заплатити Росії, але залишили в Україні", — наголосив Яценюк.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Україна продовжить збільшувати обсяги закупівлі "реверсного" газу та будувати газогони для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів.

Схожі новини