Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко: "Україна в Мілані виконала всі поставлені завдання"

  • 19.10.2014, 01:26
  • 1 327

Українська делегація виконала ті завдання, які ставила перед собою під час візиту до Мілану.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, інформує прес-служба Глава держави.

"Україна приїхала туди з дуже важливою метою — нам треба було зберегти мир. Ні в якому разі не дати можливість переглянути Мінські домовленості. Забезпечити сталий мирний процес", — сказав Порошенко.

За його словами, "всі учасники консультацій заявили про те, що наш Мирний план, Мінські документи, включаючи і Протокол, і Меморандум, є базовими".

Президент повідомив, що учасники переговорів наголошували на важливості реалізації всіх без виключення пунктів Мирного плану, у тому числі — на проведенні місцевих виборів в окремих районах Луганської та Донецької областей виключно за українським законодавством.

"Так звані фейкові вибори, 2 листопада чи іншого дня, якщо вони проводяться не у відповідності із українським законодавством, без дотримання режиму припинення вогню, без міжнародних спостерігачів не можуть і не будуть визнані жодним із учасників консультацій", — наголосив Порошенко.

Він додав, що під час зустрічей у Мілані європейські лідери продемонстрували повну підтримку України. "На сьогоднішній день є тверда і чітка позиція, що без реального прогресу, сталого миру, виконання всіх пунктів Мінського меморандуму питання про зняття санкцій ставитися не буде", — повідомив Глава держави.

Схожі новини