Передплата 2024 «Добрий господар»

Філарет: "Священики Московського патріархату на Донбасі підтримують терористів та Росію"

  • 12.10.2014, 18:51
  • 896

На Донбасі священики Української православної церкви Московського патріархату підтримують сепаратистів та Росію, а ті, у свою чергу, підтримують у цьому регіоні з усіх церков тільки УПЦ МП

Про це заявив на прес-конференції в Херсоні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Війна підтверджує, що Україні потрібна незалежна від Москви православна церква. Бо кого підтримують священики Московського патріархату на Донбасі? Україну? Ні, не підтримують Україну. Підтримують Росію, сепаратистів. Хто підтримує сепаратистів? Московський патріархат. Сепаратисти кого підтримують? Тільки Московський патріархат. Київський патріархат заборонений, Греко-католицька церква заборонена, Римо-католицька — заборонена, протестантські церкви — заборонені на території, якою володіють сепаратисти", — сказав Філарет.

Разом з тим, він зазначив, що священики УПЦ МП на Донбасі, можливо, й не всі хочуть співпрацювати з терористами, проте їм не дає можливості відмовитися керівництво Російської православної церкви.