Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кернеса прооперували і відправили на лікування в Ізраїль

  • 28.04.2014, 18:19
  • 839

Про це повідомив керівник Департаменту масових комунікацій та зв'язків із громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко на своїй сторінці у Фейсбуці

За його словами, вночі до Харкова прибули ізраїльські фахівці, котрі спеціалізуються на лікування вогнепальних поранень. Вони оглянули Кернеса, зробили висновок, що українські медики зробили правильні кроки для стабілізації стану мера.

Сидоренко додав, що ізраїльські лікарі, оглянувши Кернеса, вирішили транспортувати його до своєї клініки. Назву клініки речник Харківської міськради відмовився назвати.

О 3:20 спеціалізований літак, на якому перебував мер Харкова, вилетів до Ізраїлю.

У понеділок близько 12:00, на мера Харкова Геннадія Кернеса був зроблений замах

"Харківський міський голова отримав вогнепальне поранення в спину. Зараз він перебуває у лікарні невідкладної допомоги на операційному столі. Лікарі борються за його життя", — сказано в повідомленні.

"Замах стався в районі Бєлгородського шосе. Міський голова в цей час їхав на велосипеді", — додали пізніше в повідомленні.

Директор департаменту з інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко заявив журналістам, що за непідтвердженою інформацією, життєво важливі органи не зачеплені, куля пройшла на виліт, передає Інтерфакс-Україна.

У той же час, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов написав на своїй сторінці в Фейсбук, що Кернес отримав важке поранення. "Стріляли в спину з лісу. Поранення важке. Пробита легеня... і печінка навиліт ", — написав він.

Станом на 13:50 Кернесу було зроблено операцію.

Професор Валерій Бойко, який оперував Кернеса заявив, що у нього важкий стан, передають Українські новини.

Бойко уточнив, що в Кернеса — важке торакоабдомінальне поранення з ушкодженням грудної клітки й черевної порожнини, із кровотечею й шоком.

За словами професора, кровотечу зупинено, із шоком борються лікарі-реаніматологи.

На питання журналістів про те, чи загрожує щось життю мера, він відповів, що загрожує.

"Зараз (стан) стабілізовано на тому етапі, що можливо (загрожує)", — сказав Бойко.

За його словами, Кернес перебуває під наркозом в операційній, де відбувається дообстеження.

"Зараз хворого транспортувати недоцільно й небезпечно. Медобстеження відбувається безпосередньо в операційній", — сказав лікар.

Бойко не уточнив характер ушкоджень, аргументувавши це медичною таємницею.

Також він зазначив, що Кернеса повністю забезпечено медпрепаратами й всім необхідним.

За фактом замаху на вбивство Харківського міського голови Геннадія Кернеса розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство).