Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Яценюк: "У вівторок ВР має відновити Конституцію 2004 року"

  • 16.02.2014, 15:56
  • 1 157

У вівторок на голосування у Верховній Раді буде поставлена постанова про відновлення редакції Конституції 2004 року

Як повідомляє Еспресо.TV, про це з трибуни Майдану заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«У вівторок ми підемо шляхом боротьби. В 2010 році Віктор Янукович обирався на конституційні повноваження свого попередника, президент не мав диктаторських повноважень, а народ через парламент мав вплив на владу. Янукович змінює Конституцію через продажних суддів», — заявив Яценюк.

«Ми взяли рішення цього ганебного суду, там в жодному пункті немає фрази про те, що відновлюється дія попередньої Конституції Кучми. Це означає, що в країні був здійснений державний переворот. І учасниками цього є судді Конституційного суду, які виконували наказ Януковича. Це спроба повалення конституційного ладу. І це має бути розслідувано. У вівторок Верховна Рада поставить на голосування постанову про відновлення редакції Конституції 2004 року, бо ніхто її не змінював, ні парламент, ні народ», — заявив Яценюк.

Також Яценюк заявив про те чого опозиція чекає від Європи для України.

"Завтра ми їдемо у Берлін, де відбудеться зустріч з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Нам не треба слів, нам потрібні дії. Ми хочемо почути, яку конкретно допомогу нам може запропонувати Європа", — заявив Яценюк.

"Нам потрібен безвізовий режим, фінансова допомога, інвестиції, щоб були робота і зарплата, негайні реформи — суддівської і правоохоронної системи. Також нам потрібно, щоб Україна стала не просто членом Європейської сімї, а членом ЄС — раніше чи пізніше.

"Ми повернемося, щоб у вівторок йти далі шляхом нашої боротьби, ", — додав Яценюк.

Схожі новини