Передплата 2024 «Добрий господар»

Яценюк: "Лідер на Майдані є - це український народ"

  • 19.01.2014, 15:56
  • 1 004

Лідер фракції "Батьківщина" у парламенті Арсеній Яценюк озвучив план подальших дій Майдану зі сцени.

Зокрема, йдеться про створення Народної ради та Народного уряду України.

"Я не буду розповідати про те що відбулось. Кожен нас це добре знає. Верховна Рада України після ганебного голосування, яке відбулося декілька днів тому, втратила свою легітимність. Тому ми повинні створити народну раду з числа опозиційних депутатів та місцевих рад. Друге: народна рада повинна отримати легітимність від українського народу, тому розпочинаємо народне голосування про відставку Януковича, підтримку повноважень і підтвердження повноважень народної ради, третє: про формування нової Конституції України. Жодного разу в українській сучасній історії народне писав конституції. Ми оголошуємо про створення Конституційних зборів. Народ починає писати Конституцію", — заявив Яценюк зі сцени.

Він додав, що одним із основних завдань є створення Народного уряду і знищення диктатури.

"Янукович вкрав Конституцію у 2010 році. Тому наше 4 завдання: повернення до Конституції 2004 року. Про вибори: вони не дають можливість провести вибори у Києві. Немає мера і депутатів місцевих рад. Починаємо голосування по обранню київського міського голови. Владу — народу! Далі, користуючись нашими законними повноваженнями, звертаємось до всіх органів місцевого самоврядування, створити загони народної самооборони. Боротися із злочинністю і корупцією, що дає можливість зробити Конституція. Після цього має бути створений народний уряд, який буде здатний привести країну до Європейського союзу, зупинить диктатуру і відновить наші права і свободи. Такий сьогодні наш план дій", — додав він.

Щодо обрання єдиного опозиційного лідера Яценюк наголосив:

"Тут є лідер. Це український народ. І як тільки хтось перетворить наш мирний супротив у боротьбу за лідерство у країні, я оголошу його провокатором. Наша єдність — запорука справжнього лідерства. Будь-хто, хто закликає до штурму адмінбудівель — також є провокатором", — пояснив політик.

Схожі новини