Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Авіалінії Туркменистану» відкрили регулярний рейс до Львова

Відтепер літаки нового рейсу за маршрутом Ашгабат-Львів-Ашгабат курсуватимуть щотижня

У неділю, 4 серпня, о 22:45 у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького здійснив посадку літак першого регулярного рейсу Т5-751 Ашгабат-Львів. А вже на початку наступної доби, 5 серпня, о 00:30 з міста Лева вилетів перший літак до столиці Туркменистану.

Новий регулярний рейс Державної національної служби «Туркменховаєллари» («Авіалінії Туркменистану») здійснюватиме пасажирські перевезення щотижня: Ашгабат-Львів — по неділях, Львів-Ашгабат — по понеділках. Усі перельоти здійснюватимуться парком повітряних суден «Боїнг».

З борту першого новісінького «Боїнга-737-800» (літак експлуатується лише місяць), який відтепер курсуватиме між Ашгабатом та Львовом, зійшло понад сто пасажирів. Серед них — і керівники «Авіаліній Туркменистану».

— Відкриття нового регулярного рейсу, особливо міжнародного, — напрочуд відповідальна подія. Ми чекали на неї, довго до неї готувалися, — розповів кореспонденту «ВЗ» начальник Служби організації виробництва і договорів Авіапідприємства «Туркменистан» Едуард Мирадов. — Торік ми відновили регулярний рейс з Ашгабата до Києва. А оскільки потік туристів, зокрема до Трускавця, а також студентів постійно збільшується, виникла потреба у маршруті Ашгабат-Львів-Ашгабат. Плануємо, що в перспективі літаки між цими містами курсуватимуть не раз на тиждень, а принаймні двічі. У найближчих планах — відкриття ще одного регулярного рейсу до України — до Донецька.

Компанія «Схід-Сервіс-Люкс» (компанія-представник «Туркменховаєллари» у м. Львові) інформує, що новий регулярний рейс Ашгабат-Львів-Ашгабат дозволить суттєво розвантажити потік туристів та студентів з Туркменистану та України. Міжнародний аеропорт у туркменській столиці має вигідне розташування між Європою і Південно-Східною Азією, відтак стане для українських туристів чудовим мостом між Європою і Східною Азією, а для туркменських — між Центральною Азією та Європою. У даний час «Туркменховаєллари», крім внутрішніх авіаперевезень, виконують регулярні рейси до Пекіна, Бангкока, Делі, Абу-Дабі, Дубаї, Стамбула, Лондона, Франкфурта, Москви, Санкт-Петербурга, Києва...

У Туркменистані активними темпами створюється нова інфраструктура авіаперевезень — у рамках Національної програми розвитку цивільної авіації країни, розрахованої до 2030 року. В ході цієї програми авіаційний парк цивільної авіації Туркменистану збільшиться із 27 до 43 повітряних суден найновіших модифікацій — у першу чергу, мова йде про комфортабельні пасажирські авіалайнери все-світньо відомої американської літакобудівної корпорації «Боїнг».

Ще однією стороною стратегії президента Туркменистану Гурбангули Бердимухамедова з розвитку інфраструктури повітряного транспорту є будівництво по всій країні сучасних аеровокзальних комплексів у межах співробітництва із ФПГ «Альтком». Так до кінця 2016 року на території Ашгабата буде побудований великий сучасний Міжнародний аеропортовий комплекс, що дозволить збільшити пасажирооборот в Туркменистані і підвищити рівень обслуговування пасажирів як внутрішніх, так і транзитних рейсів. В модернізацію наземної інфраструктури аеропортів Туркменистану планується інвестувати понад три мільярди доларів США.

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКОВА

Схожі новини