Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скандальний ректор ліг на лаву підсудних

А може сісти за ґрати на 10 років

У четвер, 1 серпня, у Печерський районний суд Києва привезли на "швидкій" ректора Національної академії податкової служби Петра Мельника, народного депутата трьох скликань. Суд обрав міру запобіжного заходу — 60 діб домашнього арешту.

Прокуратура просила застосувати до Мельника утримання під вартою, з огляду на можливість його виїзду за кордон та тиску на свідків у справі.

Крім того, суд постановив вилучити закордонний паспорт Мельника, віддавши його слідчому на зберігання.

Суд також зборонив Мельнику спілкуватися з будь-якими свідками чи іншими учасниками справи.

Рішення суду Мельник слухав мовчки, закривши очі, рішення не викликало у нього жодної очевидної реакції.

Ректор Академії податкової служби — чоловік одіозний. У 2004 році змушував своїх студентів голосувати за кандидата у президенти Віктора Януковича. У 2012-му під час дострокових виборів мера Обухова цей представник Партії регіонів на очах у дипломатів застосував грубу фізичну силу до спостерігача від опозиції — народного депутата Ірини Геращенко. Наче лантух, витягав її з дільниці, при цьому цинічно заявляв: «Що ви тут робите? Пристойні жінки у цей час вже вдома з чоловіками сплять!».

Вуз скандального ректора фігурує у кримінальній справі щодо розтрати бюджетних коштів на Євро-2012. Будівельна фірма сестри Мельника відремонтувала п’ять «податкових» гуртожитків в Ірпені за таку суму, за яку у столиці відновили 26. Розтрати оцінюють у 10 млн. грн.

У «податковому» університеті Мельник відкрив приватний вуз — Міжрегіональну фінансово-юридичну академію, на чолі якої поставив… свого сина. Гуртожитки цієї установи син здавав в оренду університету батька, за що із бюджету щороку отримував 3 млн. грн.

Петра Мельника звинувачували у систематичних поборах (можливо, завдяки їм придбав три розкішні котеджі, загальною площею понад тисячу «квадратів», і «Лексус»). За навчання студентів їхні родичі змушені були приносити у конвертах від 2 до 5 тисяч доларів «благодійної допомоги». Та й сам вступ до вузу теж не обходився задарма. При отриманні 120 тисяч грн. «віддяки» за потрапляння в студенти ректора затримали правоохоронці. Під час обшуку в кабінеті виявили ще 30 тисяч доларів…

Грішив хабарництвом і один з племінників ректора. У 2008 році цього молодика «пов’язали», але впливовий дядько-нардеп врятував його від тюрми.

Схожі новини