Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Ол інклюзів» по-українськи:пляж, сім’я, картопля-фрі...

Українські відпускники надають перевагу сімейному відпочинку «напівдикуном»

Популярний інтернет-ресурс HeadHunter-Україна дослідив, який відпочинок полюбляють українці і що для них — ідеальна відпустка. Шматочок пляжу, орендовані квадратні метри у приватному секторі, перекус у кафешці і жодної згадки про роботу — найходовіший відпочинковий набір українського відпускника. Для повного курортного щастя комусь «ол інклюзіва» бракує, а хтось тільки і марить про відпускну сплячку.

71 відсоток опитаних запевнили, що для них рецепт вдалої відпустки — це подорожі і нові враження. Безтурботно повалятися на морському пляжі — теж непоганий варіант (за нього проголосували 57 відсотків). Тих, хто не уявляє собі вдалого відпочинку без можливості відіспатися, — майже кожен четвертий.

Для кожного шостого обов’язкова запорука хорошої відпустки — спілкування з друзями. Дачників-городників, яких морем не «годуй» — дай лише біля грядок чи у садку попоратися, — шість відсотків.

Хтось більше переймається питанням, де провести відпустку, а для когось важливіше, з ким. 27% опитаних заявили, що цьогоріч відпочиватимуть з сім’єю. 22% насолоджуватимуться відпочинком з коханою половинкою. Майже кожен десятий планує відірватися від роботи «сам з собою». Тих, хто збирається провести відпустку великою компанією, — лише п’ять відсотків. Охочих розділити свій відпочинок з колегами по роботі ще менше — один відсоток. Стільки ж відпускників планують взяти валізу, «забувши» вдома чоловіка/дружину.

Скільки українці готові витратити на відпочинок? Кожен третій розраховує вкластися у суму до трьох тисяч гривень на душу. 25% опитаних не проти викласти від трьох до п’яти тисяч, 20% — від п’яти до восьми. 14% оцінили свої можливості у 8-12 тисяч. Тих, хто готовий заплатити за відпочинок понад 15 тисяч гривень (з чоловіка!), — п’ять відсотків.

Більшість українців, для яких заморські курорти не до смаку чи не по кишені, вітчизняного «курортовиробника» підтримують без розмаху. Готелі обходять, зупиняючись переважно (55%) на скромнішому житлі у приватному секторі. «Дикунський» відпочинок хоч і бюджетний, але популярний хіба що серед невиправних романтиків. Таких дев’ять відсотків набралося. У семи відсотків опитаних — ностальгія за «старими добрими часами»: санаторії і пансіонати зі совдепівським сервісом і «начинкою» для нього — те, що треба.

З відпускним меню в українців — теж по-різному. Більшість (53%) опитаних заявили, що харчуються переважно у ресторанах і кафе. 37% запевнили, що і на відпочинку самі готують. Тих, хто не погоджується на менше, ніж «ол інклюзів», — 23%. Майже кожен десятий влаштовує у відпустці відпочинок власному шлунку — якщо не дієтою, то «розгрузочними» днями.

Схожі новини