Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міжнародний рейтинг ПриватБанку вищий, ніж в Україні?

  • 09.07.2013, 18:50
  • 767

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги найбільшого українського банку ? ПриватБанку — на рівні «B».

Як сказано в повідомленні агентства, рейтинг ПриватБанку залишається на рівні, який відповідає суверенному рейтингу України, і не може бути вищим від рівня кредитоспроможності країни. Прогноз рейтингу банку, згідно з методологією Fitch, знижено згідно з «негативним» прогнозом суверенних рейтингів України.

Як зазначається в повідомленні Fitch, рівень довгострокового і короткострокового рейтингу ПриватБанку відображає впевнене зростання його активів, стабільну прибутковість банку за останній рік і порівняно хорошу якість активів. Також Fitch зазначає, що достатня ліквідність банку забезпечується стійким зростанням депозитів.

Раніше, 12 липня 2013 р., Fitch Ratings услід за суверенним погіршив прогнози рейтингів шести українських банків: УкрСиббанку, Укрсоцбанку, ВТБ Банку, ПроКредит Банку, Правекс-банку і Креді Агріколь Банку, затвердивши їх на рівні «B».

Нагадаємо, 28 червня 2013 року міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг в іноземній і національній валюті «В» України і змінило прогноз за рейтингами зі «стабільного» на «негативний».

Схожі новини