Передплата 2024 «Добрий господар»

Є 600 балів на ЗНО!

Вихованка Львівського фізико-математичного ліцею Тетяна Мартинюк на ЗНО отримала із трьох предметів максимальну кількість балів. Зокрема, і з англійської!

7 липня учні пишуть останнє тестування — із світової літератури. Частині абітурієнтів доведеться ще понервувати за власні результати, проте є уже й такі щасливчики, які, склавши усі предмети та отримавши результати, можуть нарешті передихнути. Львів’янка Тетяна Мартинюк (на фото) за тести із української мови і літератури, математики та англійської мови отримала максимально можливі 600 балів.

- Тетяно, що відчули, коли дізнались, що отримали максимуми?

— Звичайно ж, зраділа! Я передбачала хороші результати, спілкувалась після тестування із викладачами, обговорювала тести. Тож налаштована була оптимістично.

- Ви обрали гуманітарно-математичний напрям. Як готувалися до такого нелегкого випробувального міксу предметів?

— Найбільше готувалась до української мови та літератури, розуміла, що ці предмети для мене були найважчими. У ліцеї на їх вивчення виділяють не так уже багато годин, тож багато чого потрібно було відновити забуті знання. Та й з літератури багато матеріалу потрібно прочитати. Опановувала матеріал з рідної мови та літератури як самостійно, так і з допомогою репетитора. Готуючись же до англійської та математики, покладалась лише на власні сили.

- Маєте свій секрет отримання 600 балів?

— Та який там секрет (сміється). Якість викладання у ліцеї дуже висока. Не можу сказати, що кожного дня сиділа над підручниками по три-чотири години. Останні два роки були такими насиченими, що могла виділити лише кілька годин, та й то... уночі. Знаєте, коли кажуть, що найкраще готуватись за якимись там скороченими конспектами, я відповім, що це маячня! Потрібно усе прочитати, а пам’ять допоможе зберегти інформацію. Коли готувалась до ЗНО, у мене склалося враження, що так звані підготовчі тести складніші, аніж ті завдання, що їх складала на незалежному. На ЗНО головне — вчасно відновити у пам’яті потрібну інформацію.

- Куди плануєте подавати документи?

— Спробую шанси на механіко-математичному факультеті. Документи подаватиму у Львівський національний університет ім. Івана Франка, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка та, можливо, у Харківський національний університет ім. Василя Каразіна.

Хочу ще подати документи на факультет журналістики, от тільки не знаю, чи вистачить мені терпіння дочекатися вступних іспитів, тут ще треба додатково здавати творчий конкурс.

- Тетяно, ну не одним же навчанням ви живете. Як проводите вільний час?

— Як усі — спілкуюсь з друзями, ходжу в кіно, раніше от музикою займалася. Я сама з Чернівців, там і музичну школу, клас фортепіано, відвідувала. Після дев’ятого класу переді мною постав вибір — вступати у музичне училище чи їхати до Львова або Києва навчатись далі. Перемогли математика та Львів. Музика для мене залишається таким собі хобі. Займатися нею можу лише тоді, коли приїжджаю додому. У Львові фортепіано не маю.

Схожі новини