Передплата 2024 «Добрий господар»

«Зарах.» в магістратуру можна й у Верховній Раді отримати

Якщо записочка за призначенням дійде

«Я люблю тебя. И мне так хреново. Бл...дь». «Хвостик московский». «До ночки! Целую!»... У депутатській переписці, яка потрапляє у приціл фотокамер, ще й не такі шедеври трапляються. Хтось, нудячись у сесійній залі, «лямурні» «есемески» шле. Хтось проблеми телефоном вирішує (як-от Ландік-старший «рєшал» у режимі мобільної переписки, як забіяку-сина за допомогою політтехнологів і підгодованих коментаторів відбілити). А ось «регіонал» Сергій Ківалов, він же — президент Одеської юридичної академії, просто під парламентським куполом допомагає майбутніх магістрів леліяти — по блату. Скандальна записка, з якою Ківалов засвітився у сесійній залі, вивела під парламентські стіни обурених студентів.

Це НАЇВНІ «пам’ятник Ківалову» (так у народі охрестили скульптуру біля Міжнародного гуманітарного університету в Одесі, яка — ну, вилитий Ківалов) на студентське щастя труть. А студенти з «блатом» шукають покровительства не у бронзового, а у живого Ківалова. Прізвище одного такого спритника засвітилося у записці, яку просто у сесійній залі президентові Одеської юракадемії передав «ре-гіо-нал» Юрій Самойленко.

«Барков Артем Валерійович, бакалавр Одеської юридичної академії. Подав документи у магістратуру на судово-адміністративний факультет. Іспит 29 червня 2013 року (англ. мова)», — текст записки, у заголовку якої значилося: «Для розмови з Ківаловим».

Ознайомившись з «писулькою», Ківалов взяв ручку і щось написав на тому ж папірці. Коли ж кореспондент «Цензор.НЕТ», який зазнимкував «пакт Самойленка-Ківалова», поцікавився у підписанта, що це було, той заявив: «Мені принесли цю записку, щоб я написав, які треба складати іспити. Цей студент складає іспити в магістратуру». Нічого собі студент-«шишка», якщо за інформатора у нього — сам президент академії! Та тільки заява Ківалова про іспити зі змістом скандальної записочки не в’яжеться. Там же сказано, який предмет і коли «цабе» Барков має складати.

Непереконливо відкараскувався від записки і «поштар» Самойленко. Нічого, мовляв, не знаю, а папірець попросили передати товариші. «Спитали, чи знаю я Ківалова, — виправдовувався «регіонал». — Я сказав, що знаю. Що у цьому поганого? Я не маю жодного стосунку до Одеської академії. Навіть прізвища у записці не пам’ятаю». Від захисту Самойленко до атаки перейшов, прочитавши журналістові мораль за «шпигунство». Нічого, мовляв, з парламентських балконів за депутатами нишпорити.

Відсіч покровителям одеських «умів» дали студенти з однойменного громадянського руху. Протестувальники прийшли під Верховну Раду з листівками, на яких — фото, як Ківалов зі Самойленком у сесійній залі домовлялися, і текст під заголовком «Вступні іспити у Верховній Раді, або Чому Ківалов, Сорока та Калетніки (співавтори законопроекту «Про вищу освіту. — «ВЗ») проти ЗНО». «Вступ до магістратури зараз відбувається за іспитом, а не ЗНО. А якщо іспити введуть і для вступу на бакалаврат, чимало здібних випускників шкіл із незаможних родин не зможуть вступити на обрані ними спеціальності в омрія-ні ними вищі навчальні заклади. Бо значна частина місць вже буде зайнята нездарами, які мають «волохату лапу» чи мішок з грошима», — написали обурені студенти у листівках.

Схожі новини