Передплата 2024 «Добрий господар»

«Закарпатський Робін Гуд» під вартою?

Правоохоронці переконують, що вийшли на слід паліїв авто

Ужгород

У Мукачевому місцеві правоохоронці затримали 33-річного підозрюваного у підпалі автівки керівника приватної служби охорони. Зараз палій згідно з рішенням суду перебуває під вартою. Тим часом закарпатські правоохоронці розглядають причетність злочинця до ще двадцяти підпалів автомобілів чиновників та силовиків, що сталися у краї з початку року.

Підпали АВТОМОБІЛІВ представників місцевої влади, суддів, правоохоронців у Закарпатті набули таких масштабів, що стали предметом розгляду розширеної колегії, яку нещодавно провели в прокуратурі області. На вулицях Мукачевого та Ужгорода автомобілі представників влади палали як сірники, та жодного разу правоохоронцям не вдавалося вийти на сліди підпалювачів. Останні, на що вказував навіть аналіз обговорень підпалів у соціальних мережах Інтернету, набули популярності серед пересічних громадян, які охрестили зловмисників “закарпатськими робін гудами”. Якщо вірити правоохоронцям, їм нарешті вдалося вийти на слід “невловимих месників”.

За словами начальника Мукачівського міськвідділу міліції Василя Швенди, затриманий місцевий житель уже бував у місцях позбавлення волі. Зараз його небезпідставно підозрюють у спробі підпалу авто марки «Хюндай», що належить керівникові однієї з охоронних фірм. Слідство вже з’ясувало, що підпалювач і раніше погрожував помститися через неприязнь до охоронців, котрі його неодноразово втихомирювали. За словами Василя Швенди, розглядається причетність затриманого до інших підпалів автівок, що сталися в Мукачевому та Закарпатті загалом з початку року.

Начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВСУ в Закарпатській області Олег Подебрій підтвердив, що днями до правоохоронців звернувся керівник приватної охоронної структури «Зодіак» із повідомленням про спробу підпалу його авто. На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група, яка виявила спробу підпалу та вилучила певні речові докази. Було знайдено шматок ганчірки зеленого кольору і легкозаймисту суміш. Відтак, за вказівкою генерал-майора Василя Варцаби, до Мукачевого прибули і співробітники спецгрупи, створеної начальником УМВС у Закарпатській області саме для розкриття підпалів. Менш ніж за добу слідчий виніс постанову про підозру в підпалі жителя Мукачевого, 1980 року народження. Мукачівський міжрайонний суд вирішив затримати особу на 60 діб.

Затриманий раніше притягався до кримінальної відповідальності за хуліганство. Зараз суд підтримав його обвинувачення за статтею 194 ч.2 Кримінального кодексу — «навмисне пошкодження майна шляхом підпалу».

Від початку року лише в Мукачевому підпалили п’ять автомобілів. В області — близько 20. Майже в усіх випадках — це дорогі іномарки, які належали відомим у регіоні чиновникам, міліціонерам, прокурорам і суддям. А протягом останніх трьох років у регіоні порушили понад 100 кримінальних справ про підпал.

Чи справді правоохоронцям вдалося затримати організатора цих злочинів, покаже час. Чимало людей вважають, що автомобілі представників влади й надалі палатимуть.

Схожі новини