Передплата 2024 «Добрий господар»

На зарплату Азарова 32 українці виживають

«Мінімалка» – 1147 гривень, прем’єрський заробіток – 37 тисяч

«ВЗ» продовжує «серіал» про доходи і статки, які засвітили цьогоріч у своїх деклараціях посадовці і депутати. На черзі — сімейна казна прем’єра і його підлеглих. Вивертати гаманці у Кабміні не поспішають: про торішні доходи відзвітували лише Микола Азаров і кілька міністрів.

В азаровський гараж можна дві «малосімейки» вмістити

Прем’єр Микола Азаров торік «одоходився» на 615 тисяч гривень, 445 тисяч з яких — заробітна плата. Виходить, що у середньому з кабмінівської каси на прем’єрську зарплату «відстібають» 37 тисяч гривень на місяць. У вільний від Кабміну час Азаров ще й науково-викладацьке поле обробляє. За рік «намолотив» з цієї ниви майже 41 тисячу гонорару. Ще 129 тисяч «накапали» прем’єрові дивідендами.

У зареєстрованому на Азарова будинку можна хоч на авто кататися: є де розвернутися на 594 «квадратах». Ось тільки власним автомобілем Микола Янович не розжився (та й навіщо, коли службовими можна, як хочеш, розпоряджатися). Зате на дружину записаний кросовер Lexus RX-400 H. За семирічний, як у Людмили Азарової, продавці правлять від 31 тисячі доларів.

Розміри прем’єрської квартири скромністю теж не вирізняються — 190 кв. м. Плюс гараж на 40 «квадратів».

У власності Азарова — майже 40 «сотиків» землі, у дружини — 15. На банківських рахунках у прем’єра — 1,7 мільйона гривень.

Мільйонер Табачник на шість тисяч допомоги поласився

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник потроїв свої доходи. 678 тисяч гривень, які він задекларував торік, виросли до 2,7 мільйона. Якщо додати банківську «заначку» (9,5 мільйона), то Табачника можна вже й у валютні мільйонери записувати. Рахунки дружини міністра теж не десятками і не сотнями тисяч вимірюються: на 2,5 мільйона гривень заважили.

Задекларована Табачником річна зарплата — 280 тисяч гривень (або у середньому — понад 23 тисячі на місяць). 1,7 мільйона гривень, судячи з декларації, міністр виручив від продажу майна. 547 тисяч — дивіденди і відсотки. Решта — гонорар за наукову і творчу діяльність (55 тисяч) та авторська винагорода (27 тисяч). З такими заробітками Табачник і матеріальною допомогою не погребував, збагатившись ще на шість тисяч гривень.

З нерухомості в «освітньо-наукового» міністра — будинок на 559 «квадратів» та квартира площею 125 кв. м. А ще Табачник володіє майже 70 «сотками» землі у Київській області. У сімейному гаражі — зареєстрована на дружину Toyota Сamry 2004 року випуску.

Лукаш і Сафіуллін на одну зарплату живуть

Міністр молоді і спорту Равіль Сафіуллін запевняє, що, крім кабмінівських заробітків, жодних інших доходів не має. Зарплата в урядовця — 183 тисячі гривень (15 тисяч на місяць). При цьому Сафіуллін примудряється їздити на... «Лексусі» (ше одна «конячка» цієї дорогої породи зареєстрована на членів сім’ї). У власності міністра — квартира площею 104,8 кв. м і дача на 147,3 «квадрата».

Міністр Кабінету Міністрів Олена Лукаш, яку називають президентськими очима і вухами в уряді, торік розбагатіла на 231 тисячу гривень. Усе, каже, — зарплата (на місяць виходить понад 19 тисяч). Але тоді ще не міністерська, а з Банкової, де до призначення в уряд Лукаш працювала радницею президента і його представником у Конституційному Суді. З квартирним питанням у міністра Кабінету Міністрів усе — чікі-пікі: квартир у Лукаш аж три (127,4; 125,3 та 111 «квад-ратів»). А роз’їжджає екс-радниця президента на чотирирічному Lexus RX 350.

Схожі новини