Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До сіл продукти харчування підвозять на човнах...

У західних областях почалися підтоплення. Гірше, попереджають фахівці, попереду

Протягом вихідних жителі багатьох сіл та містечок західних областей України, одягнувши ґумові чоботи, витягали пожитки із затоплених підвалів своїх будинків та готувалися покинути рідні домівки, до яких підступала вода...

Найскладніша СИТУАЦІЯ склалася на Івано-Франківщині. У шістнадцяти селах Тлумацького, Тисьменицького та Рогатинського районів вода вже затопила 342 підвали житлових будинків, 241 двір перетворила на ставки та зробила непрохідними болотами 270 присадибних ділянок. Через талі води у цих районах припинилася експлуатація 389 криниць. Рятувальникам довелося перевозити з рідних домівок у більш безпечні місця 150 місцевих жителів.

На Львівщині протягом 6-7 квіт­­­ня рятувальники та населення укріплювали мішками з піском дамби у Червонограді, Великих Мостах, Сільці, Межиріччі та Городищах.

Через підтоплення доріг залишилися відрізаними від світу жителі хутора Старе Городище та Великих Мостів. Продукти харчування та питну воду їм доставляли на човнах. Підвали майже всіх будинків у цих населених пунктах затопила вода.

Станом на 7 квітня, повідомили у прес-центрі МНС, посилаючись на інформацію Укравтодору, проїзд автошляхами державного та регіонального значення в усіх областях був забезпечений. У Костопільському, Дубровицькому та Сарненському районах Рівенської області вода зробила непроїзними дороги місцевого значення.

Коли цей номер “ВЗ” готувався до друку, на теренах Західної України залишалися підтопленими господарства та житлові будинки у 168 населених пунктах.

Рятувальники попереджають, що ситуація може погіршитися. За інформацією Гідрометеорологічного центру, відбуватиметься подальше затоплення сільгосп­угідь у басейнах річок Західний Буг. Метеослужба припускає, що через талу воду найближчим часом почнеться підтоплення садиб і будинків у селах Підволочиського району (Тернопільська область), Сокальського району (Львівська область), Зарічненського, Сарненського, Рокитнянського районів (Рівенська область) та Тисменицького району Івано-Франківської області.

на фото — n

Рятувальники намагаються відкачати воду

з вулиць затопленого села.

Схожі новини