Передплата 2024 ВЗ

Кабмін строгого режиму

Скоро у СІЗО легше буде пройти, ніж в урядову будівлю

Чим довше на головному урядовому кабінеті красується табличка з прізвищем Азарова, тим частіше звучить «прізвисько», яким журналісти охрестили будівлю на Грушевського. Кабмін строгого режиму. Від бздурів, які тут виправдовують покращенням роботи та вимогами безпеки, «холодні» і журналісти, і навіть депутати. Дійшло до того, що нардепи можуть приходити на засідання уряду лише з благословення Азарова (за заявкою, яку треба подати за 24 години до початку засідання). А для преси у кабмінівській будівлі, схоже, скоро окрему резервацію створять.

Щоб ЖУРНАЛІСТИ не на-докучали панам-урядовцям «зайвими» запитаннями, у Кабміні для початку перепланування затіяли: кімнату для брифінгів посунули на поверх нижче від зали засідань. Забезпечили міністрам більше простору та можливостей ретируватися в обхід камер і диктофонів.

На цьому «рехформаторство» у головному урядовому офісі не закінчилося. Журналістам не лише обмежили пересування будівлею, а ще й за чорні стрічки загнали. Стрічковий кордон облаштували просто у залі засідань, відгородивши урядовців від преси. Ще й охоронців виставили по позначеному стрічками периметру. Коли ж на прес-конференції журналісти запитали про це неподобство прем’єра, Азаров вдав, що днем з вогнем стрічкової загородки не бачив. Та ще й єхидно додав: не подобаються, мовляв, чорні стрічки, можна на червоні замінити. Ага: і прапорці червоні одразу повісити, як мисливці, влаштовуючи облаву на вовків. А ще надійніше — відгородити журналістів дротом під напругою.

Подбали у Кабміні і про те, щоб «чужинці» бідних урядовців не об’їдали. На вході до кабмінівської їдальні тепер теж — міні-КПП. «Виділили окремого охоронця, який контролює, аби журналісти часом у їдальню не пішли», — написала у своєму Facebook журналістка Наталя Тарасовська. Може, у такий спосіб з подачі Миколи Яновича «журналюг» вирішили видресирувати? Будете, мовляв, чемними — буде вам миска з урядового столу. А гавкатимете — сидіть голодні...

Чи, може, у кабмінівській їдальні вже повний комунізм настав — бідних урядовців задарма годують, щоб зі своїх «скромних» зарплат на обіди не витрачалися? Ось і не пускають журналістів, аби ті про «харчовий» комунізм для чинуш народові не розтрубіли.

Якщо ж серйозно, то ціни у кабмінівській їдальні і справді смішні. А як «приміряти» їх до урядових зарплат, то й взагалі — мікроскопічні. Таких цін навіть у парламентській їдальні, яка нашуміла своєю дешевизною, немає. Пообідати в урядовій харчевні можна за ті ж гроші, що й у студентській їдальні. Тільки асортимент та якість кухні — небо і земля. У студентській їдальні не водяться канапки з ікрою чи салат з лосося. У кабмінівській це — буденщина. 100 грамів «лососевого» салату коштує тут лише 9,80.

Страви — на вибір: від «буржуйських» до «пролетарських». Ось лише кілька пунктів з кабмінівського меню:

  • салат «Тропіканка» (з шинкою і ананасом) — 5.97 грн.,
  • паста з сьомги з огірком і відвареними овочами — 5.44,
  • суп пікантний із сиром — 7.95,
  • омлет з аспарагусом — 9.65 (у парламентській їдальні менша порція омлету з помідорами коштує вісім гривень),
  • шніцель свинячий, січений — 10.60,
  • смажене філе тилапії з соусом — 12.52,
  • котлета куряча, фарширована сиром — 8,80 (у депутатській їдальні — 11 без сиру),
  • картопляне пюре з тушкованим буряком — 3.51 (у парламентському меню — 5.50),
  • горохове пюре з копченою грудинкою — 3.30,
  • пиріжок з вишнею — 2.75,
  • кава-глясе — 4.80.

Чи не з кабмінівського, бува, меню Миколі Яновичу промови про низькі ціни і «пакращення» малюють?..

Схожі новини