Передплата 2024 ВЗ

Напередодні свят Карпати стрімко «лисіють»...

Рахунок вирубаних браконьєрами ялинок іде не на десятки – на сотні дерев!

У західних областях України міліціонери розпочали операцію “Ялинка”, спрямовану на боротьбу з браконьєрським вирубуванням лісу. Перші дні проведення операції засвідчили, що сучасні браконьєри вивозять з лісу не одну-дві, а сотні незаконно зрубаних ялинок.

Уночі мобільна група Надвірнянського райвідділу міліції (Івано-Франківська область) зупинила автомобіль КамАЗ, доверху заповнений ялинками. Поки міліціонери перевіряли документи у водія вантажівки, до них під’їхав мікроавтобус “Мерседес”, який також був заповнений зеленими красунями. Обидва водії, розповіли в секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Івано-Франківській області, виявилися жителями Тернопільської області. Вони їхали в компанії з двома молодими громадянами Азербайджану, які найняли перевізників для перевезення ялинок на Тернопільщину. Останні пред’явили правоохоронцям довідки про дозвіл на тимчасове проживання в Україні. Азербайджанці переконували міліціонерів, що купили ялинки за ціною

15-20 гривень за штуку у жителів одного з гірських сіл Надвірнянського району.

Затримані на дорозі автомобілі доправили на територію райвідділу міліції. Там з’ясувалося, що КамАЗом перевозилися 579 ялинок, мікроавтобусом — 75. Конфісковані ялинки правоохоронці передали на зберігання у Надвірнянський лісгосп. За фактом крадіжки лісових красунь порушили кримінальну справу. Наразі міліціонери намагаються встановити осіб, які зрубали та продали азербайд-жанцям ялинки. За кожну незаконно зрубану ялинку на винних очікує 225 гривень штрафу.

Тим часом на Закарпатті, в селі Липчі Хустського району, співробітники ДАІ зупинили мікроавтобус “Газель”, за кермом якого сидів 60-річний пенсіонер із Міжгір’я. У салоні буса він перевозив 150 ялинок. На деревцях були відсутні бірки зі штрихкодами. Це свідчило, що ялинки були незаконно зрубані для подальшого продажу на ринках.

Схожі новини