Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Де-де, а на жердині українці – найкращі!

В азартній боротьбі на жердині українській “збірній” вдалося вирватися вперед. Українка Наталя Татаринцева витанцювала перше місце на чемпіонаті з танців біля жердини, який проходив у швейцарському Цюріху. Олександр Щукін, хоч і не піднявся так високо як землячка, але майстер-клас з підкорення пілону показав. У чоловічих танцях на жердині він посів третю сходинку.

Всього за “ЗОЛОТО” у Цюріху боролися танцюристи з 26 країн. Але у трійці кращих у танцях на пілоні як серед жінок, так і серед чоловіків опинилися лише представники України, Франції і Росії. У жіночій команді “срібло” взяла француженка Лоранс Ільсум, а “бронзу” — росіянка Поліна Волчек. Серед чоловіків найкращим став Кей Мартінес із Франції, за крок від нього зупинився Крістіан Лебедєв з Росії.

Танці біля жердини стають все популярнішим захопленням. Тисячі танцівниць по всьому світу, об’єднані в національні та міжнародні федерації, наполягають на тому, щоб включити їх до списку олімпійських видів спорту. Вони називають цю дисципліну сумішшю хореографії та спорту. При цьому особливо підкреслюють, що цей вид танців не має відношення до стриптизу як такого.

Схожі новини