Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зібрав сміття – отримав книжку

Харків’яни обмінювали сміття на книжки та чай з печивом. Організатори еко-мистецької акції видозмінили радянський варіант добровільно-примусових “суботників” та перетворили прибирання парків на приємне та корисне дійство.

Щоб привабити жителів Харкова на прибирання, ініціатори суботника влаштували рекламну кампанію в соціальних мережах. На акцію прийшли близько п’ятдесяти небайдужих до чистоти свого міста. Сміттєві пакети та одноразові рукавички учасникам видавали самі організатори. Щоб процес очищення зеленої зони від бруду та сміття не був нудним, харків’янам пропонували приєднатися до майстер-класу танцюристи з танцювального клубу Elvis. Учасники екологічної акції не лише самі прибирали, а й намагалися залучити перехожих, пропонуючи всім охочим винагороду у вигляді різноманітних книг — від енциклопедій до історичних есеїв та барвистих путівників.

У підсумку на харківському спуску Пасіонарії з’явилися красномовні картинки і людина, зроб-лена зі сміття. «Це — можливість поговорити безпосередньо з людьми. Намагаємося сказати нашими малюнками, що це — місце, де ми живемо, а ось це — дорога, по якій ходимо додому», — розповідає художниця Василина Щеголовльова. «Вирішили зробити “людину” з відходів. Вона сама собою не псується і буде сидіти й спостерігати, щоб ніхто не смітив», — пояснює учасниця акції Лілія Ісик.

Усього за кілька годин харків’яни зібрали 100 пакетів сміття.

Схожі новини