Передплата 2024 ВЗ

Депутатський мандат чи кабмінівське крісло?

  • 01.11.2012, 21:34
  • 1 113

Щоб прикинути список чиновників, яким «світить» парламентський мандат, чекати офіційного оголошення результатів виборів не обов’язково. Фінальний свисток ЦВК стане для сумісників хіба що сигналом, що час визначатися з кріслом – або стара посада, або депутатство. Хоча у більшості випадків вибиратимуть не вони, а за них – у вищих кабінетах.

Разом із прем’єром Миколою Азаровим серед «прохідних» кандидатів до Верховної Ради — семеро його підлеглих: віце-прем’єри Борис Колесніков і Сергій Тігіпко, керівник Мін’юсту Олександр Лавринович, «освітній» міністр Дмитро Табачник, «комунальний» — Анатолій Близнюк, головний МНСник Віктор Балога та шеф Мінекономіки Петро Порошенко.

Компанію їм складуть секретар Ради нацбезпеки й оборони Андрій Клюєв, його заступник Нестор Шуфрич, голова Держмитслужби Ігор Калєтнік, керівник Укравтодору Володимир Демішкан і голова Держрезерву Олексій Лелюк.

Визначатися з подальшим місцем роботи доведеться і трьом чиновникам із «пропискою» на Банковій — заступникам глави президентської Адміністрації Ірині Акімовій та Станіславу Скубашевському, а також радниці президента Ганні Герман.

Схожі новини