Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ: «Настільки цинічних виборів давно не було»

Чергова зустріч у Центрі політичного прогнозування «ВЗ» видалася розмаїтою щодо порушених під час розмови тем. Запитань до гостя редакції, генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького, в учасників було чимало. Говорили про політику, вибори, ситуацію з тиском на ЗМІ, про якість українського телепростору взагалі і перспективи запровадження в Україні громадського телебачення зокрема.

Те, чим годують глядача більшість каналів, не викликає оптимізму. І така якість телепродукту — результат цілеспрямованої політики, певен Микола Княжицький. «Ті, хто нині при владі, ці войовничі «совки», не зацікавлені у тому, щоб нація мислила, щоб були якісь позитивні приклади, щоб люди пишалися собою, — каже гендиректор ТВі. — Вони не зацікавлені у появі нормального телебачення, яке б об’єднувало людей». Власники загальнонаціональних каналів, за словами Миколи Княжицького, не мають нічого спільного з українською культурою, мовою, цінностями. Для них медіа — це засіб політичного впливу й інструмент для захисту свого бізнесу. Запровадження цифрового телебачення в умовах непрозорості медіа-власності лише посилить монополію в інформаційному просторі, запевнив Микола Княжицький, додавши: «Хорошковський і невідомі власники, яких у пресі називають сім’єю президента, маючи повний контроль, вирішуватимуть, що українцям дивитися».

Коли розмова зайшла про вибори, Микола Княжицький (балотується за списком об’єднаної опозиції) заявив: «У гіршій ситуації, ніж зараз, Україна політично не була ніколи. У безумному прагненні до диктатури влада не гребує нічим. Януковичу потрібні 300 голосів у наступній Верховній Раді, щоб перенести президентські вибори до парламенту. Спочатку оберуть його, а потім, мабуть, його сина... Нинішні парламентські вибори накладають на кожного з нас особливу відповідальність. У наших руках — історія країни. І за 100 гривень можна її продати. Ми не вправі допустити цього»...

Детальний виклад розмови з Миколою Княжицьким читайте у тижневому номері «ВЗ» (за 11-17 жовтня).

Схожі новини