Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Регіони» працюють на Королевську. І навпаки...

Влада дала вказівку всіляко сприяти «новим лідерам». Хто б сумнівався?

Усе таємне рано чи пізно стає очевидним. Підтвердилися і вперті чутки про тісну співпрацю партії Наталії Королевської «Україна — Вперед!» із Партією регіонів. Про те, що ці дві політичні сили ідуть «у парі» і що у цій співпраці активно (і протиправно) задіяні державні органи, засвідчило «Окреме доручення», яке надійшло у низові підрозділи Державного агентства земельних ресурсів.

Документ доручає органам Держкомзему на місцях всіляко сприяти партії Королевської. А саме — «у позачерговому порядку і за спрощеною системою» реєструвати договори оренди землі під розміщення інформаційних пунктів партії «Україна — Вперед!» (вочевидь, йдеться про білборди з портретом пані Наталії та її соратників — футболіста Андрія Шевченка та актора Остапа Ступки). А ще — надавати інформацію про наявність вільних ділянок у тому чи іншому населеному пункті, де можна було би розмістити ці інформпункти. Більше того — «надавати будь-яку допомогу» для термінового укладення таких угод, «не перешкоджати» діяльності агітпунктів партії Королевської.

Неймовірно, але своє доручення голова Держкомзему Сергій Тимченко аргументує листом… Партії регіонів (№1679 від 5 вересня 2012).

Вочевидь, пан Сергій забув, що як голова Держкомзему має виконувати вказівки глави Кабміну, а не партії, якою б рідною вона йому не була б.

Цікаво, чи після цього Віктор Федорович та Микола Янович продовжуватимуть розповідати Заходу, що не використовують адмінресурс? Зрештою, наскільки щирими є відео­ролики Королевської, де вона обіцяє змінити антинародний уряд Азарова, якщо сама користується послугами його партії?

Коментар для «ВЗ»

Олексій ГАРАНЬ, професор політології Національного університету «Києво-Могилянська академія», науковий директор Школи політичної аналітики

Немає сумнівів, що «Україна — Вперед!» — це суто технологічний проект нинішньої влади. Ми бачимо, як потужно і агресивно ведеться реклама цієї партії. Під білборди Королевської надають найкращі місця, сама вона постійно присутня на всіх телеканалах. Їй створено режим цілковитого сприяння. Існує версія, що у цей проект вклала гроші і Росія. Відомо, що брат Королевської працює заступником міністра в уряді Дмитра Медведєва. Зрештою, якщо придивитися уважніше, то побачите, що Королевська ніколи не критикує президента Віктора Януковича…

Починаючи з 1998 року, коли вибори у парламент почали проводити і за партійною складовою, завжди застосовували технологічні проекти — але вони завжди зазнавали краху. Останні соціологічні дані показують, що Королевська не потрапляє у парламент. У кінцевому підсумку все залежатиме від того, яке рішення прийме Банкова. Парадокс полягає у тому, що цей проект забирає трохи голосів і у традиційній електоральній базі Партії регіонів.

Схожі новини