Передплата 2024 «Добра кухня»

Як у Ялті «сімейки» вшановували...

Чоловічого «трус-коду» навіть жінки дотрималися

Закриття курортного сезону в Ялті святкують так само яскраво і гучно, як і його початок. Особливо приваблюють городян і туристів незвичні змагання, які щороку влаштовують на ялтинській набережній на завершення купальної пори. Для учасників дійства є одна обов’язкова вимога: вхід — у сімейних трусах.

У «старі добрі часи» «сімейки» були пляжним «аксесуаром», який відрізняв місцевих від заїжджих відпочивальників. Ось і вирішили віддати данину традиції, кажуть організатори пляжної забави.

Лише сімейних трусів для участі у змаганнях замало. Це ж не кастинг, у кого «сімейки» оригінальніші. Щоб поборотися за головний приз, треба добряче не лише труси намочити, а й публіку. Хто стрибне з пірса у воду, здійнявши більше бризок, той і переможець. Ось і вигадують стрибуни хитромудрі способи, як морські хвилі у повітря підняти. Хтось «бомбочкою» стрибає, а хтось пляцком — на живіт (боляче, зате який ефект!).

Цьогоріч за титул найкращого стрибуна у «сімейках» змагалися 33 учасники. Були серед відчайдухів і кілька представниць прекрасної статі. Для них «трус-код» теж був обов’язковим.

З історії «сімейок»

Дизайн «дива» радянської швейної промисловості (випускати «сімейки» почали з 1930 року) «списали» з популярного у 20-х роках форменого одягу спортсменів і фізкультурників. А сімейними труси назвали, вочевидь, через те, що чоловіки сприймали їх не просто як спідню білизну, а як зручний (у поєднанні з майкою) домашній одяг. Офіційно ж «сімейки» носили назву «труси спрощені, гладкі». Довжину «сімейок» різних розмірів «виводили», виходячи зі стандартних розрахунків: половина довжини від талії до коліна, плюс 18 см. У середньому виходило 48 см.

Схожі новини