Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лідери опозиції поїхали у народ

Супутниковий зв’язок у мобільних агітбригадах дозволить побачити і почути турботи людей із найглухішого села.

Об’єднана опозиція розпочала масштабний агітаційний передвиборчий тур Україною. За приклад взяла зустрічі у форматі «віч-на-віч», які у попередні політичні кампанії практикувала Юлія Тимошенко, збираючи багатотисячні майдани у різних куточках країни. Цього разу агітпоїздки видозмінені, більш технічно оснащені. Але вони мають дати такий же високий акумулятивний ефект, як і колишнє живе спілкування з народом нині ув’язненого екс-прем’єра.

Особливість туру у тому, що разом з лідерами опозиції у регіони виїжджають 11 мобільних бригад і кілька вантажівок з техобладнанням, зокрема для прямого ефіру через супутник. Виступаючи у великих містах, організатори виходитимуть на телезв’язок з віддаленими населеними пунктами, слухатимуть тамтешніх людей і відповідатимуть на їхні злободенні питання.

— Наші кандидати у депутати, які несуть ідеологію партії, ідеологію змін, і кожен з яких відповідає за свій напрямок, їдуть по всій Україні. Через супутниковий зв’язок будемо спілкуватися з людьми з віддалених районів, до кого ніхто ніколи не приїжджав, — заявив голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк. — Це і є реальна політика, коли ми їдемо до людей, коли говоримо з ними. Нам є що сказати українцям. Ми не ховаємось, як Партія регіонів, за броньованими автомобілями і за ефірами контро­льованих президентом Януковичем телеканалів. Той формат, який ми пропонуємо українцям, повинен донести правду в країну. Він повинен підняти дух українців, відновити віру в те, що можемо перемогти і змінити майбутнє країни. Знаю, що ми це зробимо.

Першою опозиційне «ноу-хау» випробувала у суботу ввечері Львівщина. Агітмайданчиком опозиції став проспект Свободи, місце біля пам’ятника Шевченку. До людей промовляв Арсеній Яценюк. З допомогою телемоста керманичів опозиції наживо почули у всіх 12 виборчих округах області…

Коментар для «ВЗ»

Степан КУБІВ, голова львівського обласного виборчого штабу ВО «Батьківщина»

Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина» разом із ВО «Свобода» провела вже третій тур виїзних громадських приймалень по всіх районних центрах, містах обласного підпорядкування, селищах. Нині він розширився приїздом до Львова лідерів ОО Арсенія Яценюка та ВО «Свобода» — Олега Тягнибока, багатьох членів парламенту. Вони представили громаді усіх 12 опозиційних кандидатів, які ідуть на вибори від «Батьківщини» і «Свободи». Паралельно у центрах усіх виборчих округів у суботу працювали 10 громадських приймалень, наші кандидати проводили зустрічі з виборцями. Роз’яснюємо людям наші програмні цілі і завдання. Пояснювали, що, з одного боку, є справжня опозиція в особі ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода», а з іншого — злочинна влада, яка хоче знищити все українське. У нас відбувається прямий діалог з виборцями.

Під час віча у Львові через супутник був прямий телезв’язок з усіма округами області. В ефірі були Сокаль, Стрий, Городок, Дрогобич, Новий Розділ, інші центри округів. Трансляція відбувалася через «5 канал» з 18 до 19.30.

Схожі новини