Передплата 2024 ВЗ

Внутрішні авіарейси – з нового терміналу аеропорту імені Данила Галицького

У старому приміщенні летовища хочуть зробити... бізнес-центр

З понеділка, 3 вересня, новий термінал аеропорту “Львів” імені Данила Галицького обслуговуватиме внутрішні авіарейси. Досі з нового терміналу, який звели до Євро-2012, відправлялися лише літаки міжнародних напрямків. Пасажири, які добираються літаком до Києва чи Сімферополя, тепер зможуть оцінити сервіс та комфорт нового терміналу “А” львівського аеропорту.

З 13 квітня 2012 року новий термінал летовища обслужив понад 250 тисяч пасажирів міжнародних рейсів. Як розповіла “ВЗ” менеджер з маркетингу аеропорту “Львів” імені Данила Галицького Галина Винарчик, сьогодні внутрішні авіарейси обслуговують три авіакомпанії — “МАУ”, “Аеросвіт” та “ЮТейр-Україна”. Зі Львова пасажири можуть літати лише до Києва. До кінця вересня ще відправлятимуться чартерні авіарейси до Сімферополя (їх авіакомпанія обслуговує тимчасово — на відпочинковий сезон).

Старе приміщення летовища чекатиме кращих часів. За словами Галини Винарчик, керівництво “повітряних воріт” шукає інвестора, який вкладе гроші у реконструкцію, щоб зробити там термінал європейського класу або... бізнес-центр. “Щоб відремонтувати споруду старого летовища, потрібна чимала сума, — каже пані Винарчик. — Аеропорт не в змозі сам впоратися, тому шукає інвестора”.

Схожі новини