Передплата 2024 «Добра кухня»

Волонтери не будуть сплачувати жодних податків з товарів, які передають ЗСУ, — міністр

  • 01.06.2023, 17:15
  • 761

Очільник Мінфіну Сергій Марченко спростував інформацію про збір 19,5% податку з волонтерів

Міністр фінансів України Сергій Марченко. Фото із мережі
Міністр фінансів України Сергій Марченко. Фото із мережі

«Широкого резонансу набула новина про ситуацію з волонтерами, про яку написала Люба Шипович і звинуваченнями у мій адрес, які наразі активно ширяться мережею.

Перше. Хочу запевнити, що жодних податків з тих товарів, які передаються ЗСУ, сплачувати не потрібно. Це діюча норма Податкового кодексу. Тут не може бути жодних інших тлумачень. Наголошую, ті волонтери, хто офіційно ведуть свою діяльність для допомоги армії - не сплачує ЖОДНИХ податків!

Друге. Фразу про «пеньюари» та будь-які інші фрази, які можуть когось образити чи знецінити, я не говорив. І прошу всі ЗМІ, які поширили таку інформацію, це врахувати і спростувати!" - написав очільник Мінфіну у мережі.

Він зазначив, що сьогодні зустрівся з Шипович та журналістом Ніколовим, де обговорили наявні проблеми та шляхи їхнього вирішення.

«Завтра на засідання Уряду буде розглянуто питання щодо включення дронів в постанову КМУ № 112. Прошу своїх колег по Уряду, активно приєднатися до вирішення цієї проблеми. З боку Уряду буде визначений уповноважений представник, який буде забезпечувати як постійну комунікацію, так і вирішення проблемних питань, які постійно виникають у волонтерському середовищі.

І ключове, я поважаю ту роботу, яку роблять волонтери і від себе максимально сприяю тому, аби у них не виникало проблем з допомогою. Спільними зусиллями військових, волонтерів та держави ми наближаємо нашу перемогу!" - підсумував міністр.

Схожі новини