Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Іран успішно запустив балістичну ракету

  • 25.05.2023, 15:45
  • 565

Країна здійснила успішний випробувальний запуск балістичної ракети з потенційною дальністю польоту 2000 км

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Іранське державне телебачення показало кілька кадрів із запуску модернізованої версії іранської балістичної ракети «Хорамшахр-4» з дальністю польоту 2000 км, яка може нести боєголовку вагою 1500 кг.

Державне інформаційне агентство IRNA повідомило, що ракета на рідкому паливі називається «Хейбар», що є відсиланням до єврейського замку, який захопили мусульманські воїни на початку панування ісламу.

«Видатні характеристики ракети „Хейбар“ вітчизняного виробництва включають швидку підготовку і час запуску, що робить її тактичною зброєю на додаток до стратегічної», — йдеться у повідомленні іранської преси.

Іран, який має одну з найбільших ракетних програм на Близькому Сході, стверджує, що його зброя може досягти баз у регіоні його запеклих ворогів — Ізраїлю і США. Попри американську і європейську позицію, Іран каже, що продовжуватиме розвивати свою «оборонну» ракетну програму.

«Наше послання ворогам Ірану полягає в тому, що ми будемо захищати країну і її досягнення. Наше послання нашим друзям полягає в тому, що ми хочемо допомогти регіональній стабільності», — наголосив міністр оборони Ірану Мохаммадреза Аштиані.

Схожі новини