Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росіяни посилили контроль над атомниками на Запорізькій АЕС, — «Енергоатом»

  • 16.05.2023, 15:45
  • 383

На Запорізькій атомній електростанції російські окупанти посилили контроль над працівниками. Тепер атомникам заборонили навіть спілкуватись між собою

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Після нещодавньої заборони користуватися навіть кнопковими телефонами на майданчику ЗАЕС російські терористи виходять на новий рівень абсурду — вводять для персоналу ще більш безглузді обмеження», — повідомили у компанії.

Там також нагадали, що нині на ЗАЕС працюють майже 2,5 тис. атомників. Проте ледь не найголовнішим підрозділом на атомній станції стала служба охорони: саме озброєні «охоронці» вирішують, як їй функціонувати. Перед робочою зміною вони уважно та ретельно перевіряють атомників на вході, дозволяючи їм проходити на робочі місця виключно естакадою.

Під суворою забороною і будь-які переміщення територією ЗАЕС, окрім тих, які місцеві поліцаї чітко визначили. Виходити не те що за межі станції, а й просто на вулицю — суворо заборонено. Перебуваючи на роботі, працівники тепер мають право дивитися лише прямо перед собою. Бо повертати голову, та навіть просто глянути вбік, — теж не можна.

У компанії пояснили, що причина нових заборон, що неабияк ускладнюють робочу комунікацію між працівниками ЗАЕС, у тому, що росіяни намагаються замаскувати власні вогневі позиції та велику кількість військової техніки на території ЗАЕС.

Схожі новини