Передплата 2024 «Добрий господар»

Справа послідовників «кенійського культу»: загинуло понад 200 людей

  • 15.05.2023, 18:30
  • 703

Вчення Міжнародної церкви «Добра Новина», яку очолює лідер культу Пол Маккензі, заморило голодом понад 200 людей

Ексгумація тіл. Фото Reuters
Ексгумація тіл. Фото Reuters

Лідер культу обіцяв їм вічне життя на небесах після смерті.

Як повідомила регіональна комісарка Рода Онянча, група судово-медичних експертів 13 травня ексгумувала ще 22 тіла, зазначивши, що у справі затримали ще одного підозрюваного. Загалом заарештували вже 26 осіб.

Відомо, що нині сотні людей вважаються зниклими безвісти. Пошуки тіл і тих, хто вижив, тривають.

Міжнародна церква «Добра Новина», яку очолює лідер культу Пол Маккензі, базувалася у лісі Шакахола на сході Кенії.

Ці смерті — одна із найбільших трагедій, пов’язаних із культами, у новітній історії, і ймовірно, що кількість жертв зростатиме й надалі. За даними кенійського Червоного Хреста, понад 300 осіб зникли безвісти.

«Він наказав їм морити себе голодом напередодні кінця світу 15 квітня, сказавши, що він буде останнім, замкнувши за собою двері», — заявив Стівен Мвіті, чия дружина та шестеро дітей приєдналися до культу та, як побоюються, померли.

Мвіті зазначив, що почув це від колишнього члена культу, якого вигнали за те, що він пив воду під час масового посту.

Співробітники лікарні у прибережному місті Малінді, куди доставляють трупи та тих, хто вижив, розповіли, що чули те саме від тих, кому вдалося вижити.

«Він (Маккензі) мав детальний план вбивства дітей, молоді, а потім і дорослих, сказавши їм, що він буде останнім, хто помре від голоду», — розповів один зі співробітників лікарні.

Лідера кенійського культу Пола Маккензі, який повідомив своїм послідовникам, що 15 квітня настане кінець світу, і наказав голодувати до смерті, щоб першими потрапити на небеса, 2 травня судили за спричинені смерті.

Схожі новини