Передплата 2024 ВЗ

російські військові можуть використати керовані авіабомби, — речник Повітряних сил

  • 23.04.2023, 18:40
  • 569

Група ворожих літаків рухається у бік південних регіонів України, тому можливе застосування керованих авіабомб

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Це не є якийсь новий винахід. Це те, що вдається застосовувати через те, що немає у них достатньо ракетного озброєння, потужного озброєння. Саме тому ці бомби вони почали модернізувати та застосовувати, не входячи у зону ураження нашої ППО. Як то кажуть, безкарно атакувати зони у радіусі до 70 км. Це, зрештою, відбувається і саме зараз, коли ми із вами говоримо. Група літаків на південному напрямку рухається у бік південних регіонів, тому можуть бути теж такі застосування. На жаль, цей виклик зараз серйозний, тому що бомба у 500 кг», — зазначив Ігнат.

Він додав, що росія почала активно використовувати тактику скидання по всій території розмежування керованих авіабомб з літаків Су-35 і Су-34.

«Противник б'є по наших містах, по прифронтовій зоні, дістати його важкувато, але будемо посилюватися, отримуючи нові стреми для того, щоб протидіяти», — наголосив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Схожі новини