Передплата 2024 «Добра кухня»

Бахмут став однією з найдорожчих операцій росії, — Міноборони

  • 19.04.2023, 17:15
  • 670

Бахмут уже став найдорожчою операцією для кремля, адже там росія втрачає найбільше людей і техніки

Бахмут. Фото із мережі
Бахмут. Фото із мережі

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Для них, по-перше, це, мабуть, одна з найдорожчих операцій, тому що на неї вже витрачена велика кількість техніки, зброї, яку, до речі, знищили Збройні сили у великій мірі. Вони зазнають там величезних втрат. І ці втрати у декілька разів вищі за наші втрати. Це війна, і ми повинні бути реалістами. На жаль, така ціна нашої незалежності», — заявила вона.

За словами Маляр, планування нашого командування там дозволяє зробити так, щоб втрати України були мінімальними при тому, які вони могли б бути у таких важких боях.

Щодо Бахмута, то ворог кинув туди усі сили, щоб узяти під контроль місто.

«Але вони туди кидають і зброю, і техніку. Для них це дуже важливо. Здається, що це вже навіть не тільки з військової точки зору, а й з політичної, бо вони й пропаганду всю свою кинули на Бахмут. І, відповідно, ми для того, щоб їх стримувати, теж повинні там концентрувати велику кількість зусиль. Дійсно, через те, що вони не можуть мати з нами вуличні бої, бо вони в них програють, вони вдалися до своєї перевіреної „сирійської тактики“ та фактично стирають з лиця землі будівлі. У такому стані дуже складно утримувати позиції. Фактично, їх неможливо утримувати у такій ситуації. Дійсно, на певних ділянках є незначне просування ворога», — пояснила Маляр, але нагадала, що вже вісім місяців Сили оборони не дають ворогу захопити Бахмут.

Схожі новини