Передплата 2024 ВЗ

На Харківщини виявили 21 катівню, де росіяни катували українців

  • 24.02.2023, 16:30
  • 807

За даними правоохоронці, окупанти утримували там понад 100 осіб. Щонайменше 8 людей закатували до смерті

Катівня на Харківщині. Фото обласної прокуратури
Катівня на Харківщині. Фото обласної прокуратури

Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Він зазначив, що найбільшу кількість катівень виявили на території на Куп’янського району — 9, в Ізюмському — 7, Дергачівському — 4 та Чугуївському — 1.

«Відомо про 112 потерпілих, які пережили тортури та знущання, 8 з них, на жаль, загинули. І дотепер ми виявляємо нові факти примусового утримання та катування українців військовослужбовцями рф та представниками так званих незаконних збройних формувань „ЛНР“ та „ДНР“», — розповів прокурор.

Він додав, що найбільшою за кількістю осіб, яких незаконно утримували та піддавали там катуванню, є катівня, яка розташована у приміщеннях Вовчанського агрегатного заводу в Чугуївському районі.

Фільчаков повідомив, що наразі мобільними слідчо-прокурорські групи разом із експертами вже оглянули 67% деокупованих територій, на інших 33% - огляди відбуваються з урахуванням безпекового фактору, оскільки деякі з них наближені до зони бойових дій, а інші території не розміновані вибухотехніками, тому робота на цих територіях прокурорів, слідчих та експертів є вкрай небезпечною.

Схожі новини