Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Швеція інвестуватиме в Україну, — Мінфін

  • 22.12.2022, 19:45
  • 686

У 2023 році Швеція буде інвестувати у відновлення України

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики України.

Міністр енергетики України Герман Галущенко мав онлайн-зустріч із міністеркою енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Еббою Буш.

Відтак, вона повідомила, що Швеція вже надала Україні понад 180 тонн допомоги енергетичному сектору. Зокрема — дизель-генератори. Також наголосила, що у 2023 році країна буде здійснювати інвестиції у відновлення України через програми Світового банку та ЄБРР.

Герман Галущенко наголосив, що проєкти з відновлення та відбудови українського енергетичного сектору треба готувати вже зараз, аби на наступний день після перемоги України у широкомасштабній війні почати їх реалізацію.

Він додав, що росія продовжує здійснювати масовані атаки на енергетичний сектор України, завдаючи удари, зокрема — по об'єктах теплової та гідрогенерації.

Міністр додав, що ремонтні роботи по всій країні швидко спустошують склади матеріалів та обладнання, які надають Україні міжнародні партнери.

Раніше прем'єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон заявила, що Швеція надасть ще 500 мільйонів крон (46,75 мільйонів доларів) військової допомоги Україні для протистояння російській агресії.

Схожі новини