Передплата 2024 ВЗ

Розвідка Британії розповіла, як удари ЗСУ по мостах на Херсонщині впливають на війська рф

  • 13.08.2022, 11:37
  • 692

Якщо військам рф вдасться суттєво відремонтувати мости на півдні окупованої України, вони залишаться ключовою вразливістю

Антонівський міст. Фото з мережі
Антонівський міст. Фото з мережі

У британській розвідці нагадують, що два головні автомобільні мости, що забезпечують доступ до окупованої території на західному березі Дніпра в Херсонській області, зараз, ймовірно, не використовуються для цілей значного військового постачання.

Крім того, 10 серпня українські військові задали високоточні удари, чим, ймовірно, зробили переправу через Дніпро в Новій Каховці непридатною для проїзду важкої військової техніки.

Також там зазначають, що останніми днями росії вдалося провести лише поверхневий ремонт пошкодженого Антонівського автодорожнього мосту, який, ймовірно, залишається структурно підірваним.

Разом з тим минулого тижня магістральний залізничний міст під Херсоном також отримав додаткові пошкодження, тож з кінця липня рф використовує понтонну переправу біля залізничного мосту як основний шлях постачання військових.

«З огляду на обмежений ланцюжок постачання, розмір будь-яких запасів, які росії вдалося створити на західному березі, ймовірно, буде ключовим фактором витривалості сил», — пояснюють в розвідці Великобританії.

Схожі новини