Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росіяни використовують в Україні застарілу техніку, — The Times

  • 11.08.2022, 14:20
  • 635

Окупанти використовують в Україні застарілу та неефективну техніку, а нові зразки виявляються ненадійними і не відповідають сучасним вимогам війни

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Про це передає газета The Times на основі звітів Міноборони України.

Видання зазначає, що російська бронетехніка та гелікоптери не здатні витримати вогню стрілецької зброї, а крилаті ракети у більшості випадків не влучають у задані цілі.

Ударний гелікоптер Ка-52 «Алігатор» за $ 16 млн, який російська пропаганда називає «летючим танком», прострілюють звичайним автоматом калібру 7,62 мм, хоча його кабіна повинна витримувати влучення куль калібру 12,7 мм.

Ці гелікоптери масово атакували Київщину у перші дні вторгнення.

Нібито новітній бронеавтомобіль на базі Уралу «Торнадо-У», який нібито має броню 5 класу захисту від бронебійних куль 7,62 мм, випущених з АКМ з відстані 5—10 м, також не витримує автоматної черги. Він має слабкий захист від ураження стрілецькою зброєю.

Машина десанту БМД-4М 2015 року теж слабко захищена від стрілецької зброї, уламків мін та снарядів.

Основні російські бойові танки Т-72Б3 і бронетранспортери БТР-82А виявилися слабкими перед протитанковою зброєю типу Javelin, NLAW і гранатометів Matador.

Зенітно-ракетний гарматний комплекс «Панцир-С1», яким росіяни невдало намагалися закрити підльоти до острова Зміїний, не може впоратися з одночасною атакою кількох безпілотників. Також він беззахисний перед ударами з повітря.

Один «Панцир-С1», однак, воює боці ЗСУ.

Щодо безпілотників у звіті йдеться, що наймасовіший «Орлан-10» швидко зношується, тому апарат стає несправним. Вони мають багато іноземних запчастин, які росії складно отримати в умовах санкцій.

Щодо крилатих ракет, то «Калібр», ціна якої приблизно $ 6,5 млн за одиницю, може влучно уразити ціль у 33% випадків.

За даними Міноборони, 30% використаних у війні ракет у результаті поцілили у цивільні об'єкти.

Схожі новини