Передплата 2024 ВЗ

На деокупованій прикордонній території виявили ще два схрони рашистів

  • 11.08.2022, 12:15
  • 624

Учора, під час антитерористичних, контрдиверсійних заходів на Чернігівщині, виявили ще два схрони з боєприпасами, залишені загарбниками

На деокупованій прикордонній території виявили ще два схрони рашистів
На деокупованій прикордонній території виявили ще два схрони рашистів

Відповідні заходи проводяться за участі представників Державної прикордонної служби України, СБУ, Нацполіції, вибухотехніків науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Зокрема, у закинутій будівлі одного з сіл Семенівської громади міжвідомча група виявила протитанкову керовану ракету «Фагот», три мінометні міни калібру 120 мм, споряджений магазин до автоматичного станкового гранатомета АГС-17. Вони були ретельно заховані під однією зі стін за обшивкою.

А на околиці одного з сіл Михайло-Коцюбинської територіальної громади міжвідомча група виявила схрон під час обстеження ділянки, де загарбники облаштовували свої позиції. Серед знайденого було майже 1200 боєприпасів до стрілецької зброї калібрів 7,62 та 12,7 мм, а також 30 боєприпасів до гармат калібру 120 мм. Те, що вони належали загарбникам з армії країни-агресора, підтверджують знайдені поряд елементи одностроїв з символікою рф та традиційне їдло рашистів у пакунках із зображенням зірки. Після вивчення експертами придатні боєприпаси будуть передані підрозділам Сил оборони України, а непридатні до використання — знищать.

Загалом, у прикордонних районах Чернігівщини після деокупації області виявили уже понад 20 схронів зі зброєю та боєприпасами, захованими російськими окупантами.

Схожі новини