Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розслідувати, хто розмінував Чонгар, будемо після перемоги, — міністр оборони

  • 11.08.2022, 10:55
  • 1 939

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що рішення про замінування, розмінування, натискання кнопки, щоб щось підірвати, не є компетенцією цивільної влади

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Про це передає Цензор.НЕТ.

«Ні уряду, ні президента, ні міністра оборони, ні прем'єр-міністра, ні народних депутатів, ні вас — нікого це не стосується. Це суто військове. Тому хтось придумав цей наратив і придумав, що хтось там сказав підірвати-не підірвати, розмінувати — це суто військова історія, саперна», — пояснив Резніков.

Він додав, це обговорювали на засіданні профільного парламентського комітету.

«Я був на ньому разом з генералом Залужним, нашим головнокомандувачем, і начальником Генерального штабу генералом Шапталою. Наші військові пояснили, що після перемоги буде відповідне розслідування. І у випадку встановлення фактів, що кимось із військових або представників інших сил сектору безпеки і оборони був скоєний злочин, то вони точно будуть притягнуті до відповідальності. Але сьогодні впливати на розслідування, так генерал Залужний сказав, я не хочу, бо правда буде своя у всіх, а в нас зараз іде війна, і зараз стоїть завдання перемогти в цій війні», — наголосив очільник Міноборони.

«Чи були диверсія, шпигунство, чи провокація, чи безглузда недбалість когось — але це точно запитання не до цивільної частини влади, це питання до управління сектору безпеки і оборони. Тобто людей в погонах, які відповідали за цей напрямок», — зазначив Резніков.

Міністр наголосив, що підрив мостів на адмінмежі з окупованим Кримом не мав би вагомого впливу на швидкість просування ворожих військ по території Херсонщини.

Схожі новини