Передплата 2024 ВЗ

В Італії судитимуть хлопця, який воював на боці України

  • 10.08.2022, 20:20
  • 835

В Італії вперше судитимуть за «найманство» хлопця, який воював на боці України

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Як пише ANSA, в Італії судитимуть 19-річного громадянина Італії, прихильника ультраправого руху «Каза Паунд» Кевіну Чьяппалоне, який воював в Україні на боці Збройних Сил.

Заступник прокурор Генуї Марко Дзокко звинувачує Чьяппалоне в тому, що він є найманцем, який приєднався до «Української Інтернаціональної бригади» (ймовірно, йдеться про Інтернаціональний легіон).

Відділ загальних розслідувань і спеціальних операцій Італії (DIGOS) розпочав розслідування після інтерв'ю Чьяппалоне щотижневику Panorama, де він розповів, що вирішив допомогти в обороні України після заяв путіна про «денацифікацію».

Слідство повідомило, що 19-річний італієць не мав попереднього військового досвіду й виїхав з Італії у травні, ймовірно, потрапивши в Україну через польський кордон. З його фото у соцмережах випливає, що після військової підготовки він потрапив на Донбас.

Наразі Чьяппалоне є єдиним підозрюваним у справі, але DIGOS припускає, що в Україні можуть воювати інші громадяни Італії, а в країні може існувати «мережа вербувальників».

Італієць є прихильником неофашистського руху «Каза Паунд», який налічує приблизно шість тисяч учасників. Він виник з групи сквотерів у Римі й деякий час безуспішно брав участь у парламентських виборах.

Учасники «Каза Паунд» повідомив слідчим, що Чьяппалоне самостійно знайшов інформацію про те, як приєднатися до українського спротиву через інтернет, дістався Польщі літаком, а тоді автобусом поїхав до України.

Якщо провину доведуть, італійцеві загрожує від двох до семи років позбавлення волі. Як передає ANSA, це вперше у країні громадянина Італії звинувачують у «найманстві» через участь у війні в Україні.

Схожі новини