Передплата 2024 «Добрий господар»

«Міноборони України не може встановити причину займання на території аеродрому „Саки“»

  • 09.08.2022, 21:04
  • 1 182

Міністерство оборони України опублікувало заяву щодо вибухів у Новофедорівці в окупованому Криму

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Міноборони України нагадує про правила пожежної безпеки

У Міноборони України заявили, що не можуть визначити причини вибухів на території аеродрому «Саки».

«Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях», — йдеться у заяві МОУ.

Також підкреслили, що факт пожежі може бути використаний країною-агресором в інформаційній війні.

«Не виключаємо, що окупанти «випадково» знайдуть якісь характерні «шеврон», «візитівку» чи навіть «ДНК», — підкреслили в заяві Міноборони України.

Нагадаємо, вдень на території військового аеродрому в Новофедорівці в окупованому Криму сталася серія вибухів, після цього почалася детонація.

Відео та фото опублікували місцеві мешканці та відпочивальники, які перебували на пляжі поруч з місцем події. За словами очевидців, пролунало щонайменше 15 вибухів.

У Криму розпочалася паніка: жителі та туристи намагаються залишити півострів.

Відео, на яких видно, як на виїзді з Кримського мосту утворилася величезна черга з авто, публікують місцеві тг-канали.

Як пише ТСН, після прильоту до аеродрому відправили велику кількість автомобілів швидкої допомоги, які їдуть у сторону Новофедорівки з Євпаторії. Також до місця ударів їдуть пожежні автомобілі та спрямовано санавіацію.

Так званий голова Криму Сергій Аксьонов заявив, що загальної евакуації по району немає, відселені будуть лише жителі будинків, розташованих у безпосередній близькості від військового аеродрому. Пізніше «посадовець» окупаційної влади повідомив, що від 20.00 9 серпня до 20.00 24 серпня 2022 року на території міських округів Армянськ, Джанкой, Красноперекопськ та Джанкойського та Красноперекопського районів діятиме високий («жовтий») рівень терористичної небезпеки в регіоні. Під посиленою охороною будуть об'єкти критичної інфраструктури.

У захопленому росією Криму в результаті потужних вибухів у Новофедорівці на військовому аеродромі загинула одна людина. За даними так званого «Міністерства здоров’я Криму», внаслідок вибухів постраждали п’ять осіб.

Схожі новини